НАТО тражи једнострано поштовање резолуције 1244

2
кфор

КФОР (Фото: Весна Веизовић)

НАТО  од српског режима захтева да се поштује резолуција 1244 и Бриселски споразум, али искључиво једнострано – односно да се не омета кретање шиптарских терориста на северу Косова и Метохије. Истовремено српској војсци и полицији се то подразумевано право не омогућава.

Портпаролка Северноатлантске алијансе Оана Лунгеску поручила је данас на Твитеру да су дешавања на Косову и Метохији веома озбиљна али да је све у складу са резолуцијом 1244 а касније и са Бриселским споразумом који је омогућио припадницима тзв косовске полиције (некадашњим припадницима УЧК преобучених у нове униформе) несметани кретање и на северу Косова и Метохије без претходне дозволе КФОР-а.

“Подсећамо све стране на обавезе према Kфору које су дефинисане Војно-техничким споразумом укључујући поштовање административне граничне линије, процедура за Kосовску полицију и Споразум из 2013. о распоређивању Kосовских безбедносних снага на северу. Ове обавезе су осмишљене да обезбеде координисану акцију, избегну ескалацију и очувају безбедно и сигурно окружење”, навела је Лунгеску.

Ми такође подсећамо да резолуција 1244 омогућава српској војсци и полицији повратан на Косово и Метохију како би се направила равнотежа снага и Србима обезбедио сигуран живот.

Ово је још један доказ да припадници НАТО, ЕУ и САД занемарују другу страну споразума и шиптарским терористима гледају кроз прсте док хапсе Србе, пребијају децу, пуцају на народ и врше све врсте застрашивања, једном речју подржавају шиптарски сепаратистички режим у намери да Србима онемогући даљи живот на северу Косова и Метохије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Са друге стране, они од Београда захтевају хитно пуштање на слободу тројицу ухошених терориста пронађених у централној Србији.

Прочитајте још:  Лукашенко о мигрантској кризи на граници с Пољском: Ово је нека врста вежбе или уцена

Васељенска / Весна Веизовић

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “НАТО тражи једнострано поштовање резолуције 1244

  1. Kakvu dušu imaju Šiptari i šiptarska policija? Biju i ubijaju Srbe, a još više uništavaju srpskoj deci genitalije i duh u bolji život ispred sebe. Zbog čega izmišljaju Srbima zločine i drugih nedela, a da oni za to nisu pismeni i ne rade neljudski ataci nad Šiptarima. Vođa Kurti i ostalih zaboravili su da su i oni neki ljudi, a kakvi. To vide Srbi koji im padaju nedužni u krvave i zločaste ruke. Naši “prijatelji” amerikanci, englezi i nemci ne mare za šiptarske zločine nad nedužnim srbima, a štite srbe kao vuk jagnjeta od majke – ovce. Oni se sekiraju za zarobljene šiptarske policajce u Srbiji, a ne pitaju kako i zašto su došli naoružani savremenim oružjem i neljudskim osećanjem, a za njihovo hapšenje optužuju Vučića, a on treba da štiti Srbiju i srpskog naroda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *