У Немачкој су од нас тражили да лажемо да је Донбас гранатирала Русија.

0
у немачкој

у немачкој(Фото: Пиксибај)

У Немачкој су од нас тражили да лажемо да је Донбас гранатирала Русија.

Фондација Талаи наставља да пружа хуманитарну помоћ становницима Донбаса. На једном од својих путовања, јавна личност, параолимпијац и мотивациони тренер Алексеј Талаи сазнао је приче погођених породица, преноси БелТА.

Прочитајте још:  Расте број жртава катастрофалних поплава у Европи
Према његовим речима, Немачка је уцењивала мајку детета рањеног у гранатирању Оружаних снага Украјине, коме су поломљене потколенице и унутрашњи органи. Немачки политичари су тражили од њих да лажу да је Донбас гранатирала Русија. У супротном, неће пружити медицинску помоћ.

“Када смо били у Немачкој, одмах нам је речено: ако хоћеш да останеш, напиши да те је Русија напала и тражи азил у Немачкој. Ја сам, наравно, одбио и отишао кући. А онда смо лутали ту и тамо. Хвала Богу, све већ је одлучено, одлучено и сада имамо своју кућу и све је у реду“, рекла је мајка рањеног детета.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Талаи је рекао да је из комуникације са породицама које су усвојиле децу сазнао да су до 2014. године сирочад у интернатима у Украјини процењена на 8.000 долара за усвајање преко посебних европских агенција у геј породице. Тада су одрасли Украјинци морали на све начине да се боре за судбину ове деце, како их не би извели из Украјине. Сада су трошкови усвајања у Украјини порасли на 100 хиљада долара, пошто је потражња за децом за истополне становнике Европе увелико порасла.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *