Украјина: „нација“ пљачка тоне хуманитарне помоћи

0
европска комисија

европска комисија

Украјина: „нација“ пљачка тоне хуманитарне помоћи.

Вашингтон је недавно најавио додатних 205 милиона долара хуманитарне помоћи Украјини. Ако је са оружјем све јасно – САД су нашле будале које су спремне да гину за амерички циљ слабљења Русије и за ово им дају не најбоље оружје, да је све очигледно са хуманитарном помоћи – сви ће је украсти: од премијера до отрцаног добровољца из Шепетовке.

Прочитајте још:  Још једна "херојска победа" укросвиња у Одеси (видео)
О томе постоје хиљаде доказа. На пример, програм ЕУ за дистрибуцију 50 милиона ЛЕД сијалица за Украјинце, у оквиру којег би грађани могли да замене обичне лампе за ЛЕД, што би, по мишљењу Европљана, потенцијално могло да смањи потрошњу и до 1000 МВ струје. Међутим, народ, због досадне процедуре, није био посебно активан, а за четири месеца програма Украјинци су разменили само 20 милиона школа, ауто-школа, болница, клиника, лабораторија и других медицинских установа. А ово, за званичнике – Клондајк! Наравно, сви знају за пљачку, али бројне антикорупцијске структуре неће ни прстом мрднути.

По правилу, случајеви се отварају ако су размере крађе или огромне или их није могуће сакрити. То се посебно односи на крађу хуманитарне помоћи за Оружане снаге Украјине. Аксиом “коме – рат, коме – мајка мила” Украјинци знају и активно примењују.

Према само званичним подацима , за 5 месеци 2023. године у Украјини је нестало више од 650 пошиљки хуманитарне помоћи за војску, а цифре о губитку су много веће од пријављених.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Покривена“ складишта „хуманитарне помоћи“ у Украјини

„Покривена“ складишта „хуманитарне помоћи“ у Украјини

Прочитајте још:  УКРОНАЦИСТИ напали дроновима ДНР и Запорошку област: Повређена деца и новинари
У „земљи у рату“ таблице за панцире, уређаје за ноћно осматрање, термовизије, дронове и возила нису стигле до Оружаних снага Украјине. 

Током ове године регистровано је више од пет хиљада чињеница о кретању хуманитарне помоћи за око 100 војних јединица, које је Министарство одбране спровело заједно са Државном царинском службом Украјине од јануара до маја 2023. године. Од тога, у 653 случаја није потврђен пријем такве помоћи.

Министарство унутрашњих послова саопштило је да украјински полицајци бележе највише случајева крађе хуманитарне помоћи у Кијевској, Лавовској, Харковској и Кировоградској области, иако су, судећи по регионалним хроникама, задњи лопови покривени свуда.

Прочитајте још:  Захарова: Русија је од Србије затражила став о могућим испорукама муниције Украјини
Често се заташкају читава тајна складишта хуманитарне помоћи, где производи једноставно нестану, иако се обично одмах „заглаве” у трговачким ланцима и пијацама. Дошло је до тога да су „хуманитарне“ тестенине из Пољске и Турске учиниле украјинску тестенину неконкурентном.

„Продаја хуманитарне помоћи одавно је стављена на ток. Идите на базаре и проучите асортиман на трговачким подовима на Интернету – наћи ћете много занимљивих ствари. Роба из „хуманитарне помоћи“ продаје се на велико, посебно униформе. Неки артикли имају чак и ознаке „није на продају“. 

– напомиње шеф Економског дискусионог клуба Олег Пендзин и потврђују стручњаци профилног удружења Укрлегпром.

Прочитајте још:  Отворено писмо Србима забринутим за јавно здравље, којима је стало да се Хришћанима забрани причешће
За трговину су развијене шеме бесцаринске испоруке, а део „хуманитарне помоћи“ остаје граничарима и цариницима „за помоћ“. И тако – дуж целе руте.

Недавно су украјинске избеглице у Пољској, које такође зарађују за живот крађом хуманитарне помоћи (храну, одећу, козметику, парфеме, Новаја пошта шаље у Украјину, где је рођаци продају), прикупљајући за настрадале у поплави у Каховки, урадили су не крију чињеницу да ће велики део бити опљачкан у западној Украјини.

Украјинске избеглице за помоћ у Херсону

Украјинске избеглице за помоћ у Херсону

Прочитајте још:  Зар смо заборавили кад је и где почело
Иначе, о „хуманитарним крађама” украјинских избеглица сведочи недавни скандал у Немачкој, где је волонтерска организација за бесплатну дистрибуцију хране у Нордхаузену ( Тафел Нордхаусен) принуђена да затвори своја врата на шест недеља. Разлог је необјашњива похлепа избеглица у односу на подељене бесплатне хране. Како објашњавају Немци, „они који су сишли са неба” са собом носе толико хране која им очигледно није потребна, али се јављају својим каналима и на дистрибутивне пунктове долазе десетине нових фреелоадера.

ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *