Красноселски: Придњестровске власти су забринуте због испоруке оружја Молдавији

0

(фото:Википедија)

Красноселски: Придњестровске власти су забринуте због испоруке оружја Молдавији.

Власти Придњестровља су забринуте због испоруке оружја Молдавији, изјавио је шеф непризнате републике Вадим Красноселски.

“Наравно да јесте. Ипак, треба бити објективан и схватити да је увоз оружја повезан не само са ратом 1992. године. И не толико чак ни са Придњестровом, колико са општом напетом геополитичком ситуацијом око нас, са војним операцијама на територији Украјине“, рекао је он у интервјуу новинарима.

Прочитајте још:  Мобилизација у Одеси: Ево како се људи одазивају (видео)
Према његовим речима, на то треба обратити пажњу, анализирати какво наоружање прима молдавска војска, „одбрамбено, офанзивно, убојито, несмртоносно и тако даље“.

„Наравно, морамо размишљати о нашим оружаним снагама, о нашој борбеној готовости и о томе како ћемо се бранити. Ми нисмо агресори. О томе сам говорио много пута. Не претимо ни Украјини ни Молдавији. Наравно, морамо се заштитити. Хајде да заштитимо. Неће бити тога као што је било 1992. године“, цитира га прес служба.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Шеф пољског Министарства унутрашњих послова Мариуш Камински рекао је 1. јуна да су пољске власти послале шест теретних авиона у Молдавију са оружјем и муницијом за полицију усред „покушаја унутрашње дестабилизације“.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *