Кад министарство неће да сруши Милове нелегалне куће у Никшићу, Ђукановићи узвраћају ударац: Најавили тужбу!

2
дпс

Мило Ђукановић (EPA-EFE/BORIS PEJOVIC)

Кад министарство неће да сруши Милове нелегалне куће у Никшићу, Ђукановићи узвраћају ударац: Најавили тужбу!

Прочитајте још:  Инспектор стигао у Горње Недељице, вози се у ауту “Рио Тинта”
Правна заступница бившег предсједника Црне Горе Мила Ђукановића, његова сестра Ана Ђукановић, најавила је подношење тужбе Управном суду против Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма, јер у законом предвиђеном року није одлучило по жалби на рјешење урбанистичко-грађевинског инспектора, којим је наложено рушење кућа у никшићком насељу Кочани.

– Одлуку по изјављеној жалби нисам добила, што значи да није ни одлучено. Следеће правно средство је тужба Управном суду – саопштила је Ана Ђукановић, наводећи да ресорно министарство није донијело одлуку у року од 45 дана од дана када је поднијела жалбу, преносе „Новости“.

Ђукановић је 25. априла поднијела жалбу на рјешење инспектора Александра Тодоровића, који је наложио рушење двије куће Ђукановића од 170 и 89 метара квадратних у никшићком насељу Кочани, јер су изграђене супротно просторно-урбанистичком плану Општине Никшић.

Прочитајте још:  Интерпол окренуо леђа Црној Гори: Ђукановићу "гори под ногама"!
Министарство је требало да донесе одлуку најкасније до 9. јуна.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсјетимо, Мило Ђукановић је 2019. године у имовинском картону пријавио да у Никшићу посједује три парцеле од скоро хиљаду и по квадрата, а да на највећој од њих има двеиј приземне зграде, рушевине, површине од 30 и 40 квадрата.

Међутим, породично имање Ђукановића са три куће је, како се види на видео снимку, ограђено као цијелина, а објекти међусобно повезани бетонским стазама.

Борба.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Кад министарство неће да сруши Милове нелегалне куће у Никшићу, Ђукановићи узвраћају ударац: Најавили тужбу!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *