Срби настављају блокаду административних прелаза, Шиптари упозорили своје да не иду “кроз Србију”

0

Мердаре (FOTO TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs)

Седми дан заредом шиптарски сепаратисти не дозвољавају улаз на КиМ шлеперима и камионима са српским регистарским ознакама који превозе робу из Србије.

Возачи камиона из Србије који седам дана и седам ноћи стоје на административним прелазима без икакве назнаке када би могли да крену даље синоћ су, заједно са мештанима блокирали административне прелазе Јариње и Мердаре и не дозвољавају да са Косова и Метохије у централну Србију пролазе камиони са РКС таблицама.

Возачи који су се одлучили на овај корак кажу да је то вид протеста због одлуке косовских власти о блокади прелаза за српске камионе али и знак солидарности са српским народом на Косову и Метохији. На овим административним прелазима возачи камиона и шлепера пропуштају аутобусе и путничка возила али не дозвољавају да на територију централне Србије уђу камиони са РКС таблицама.

Ове блокаде почеле су јуче иза 18 сати и током ноћи већи број камиона враћен је на Косово и Метохију.

Шиптари упозорили своје:  Путеви код Јариња, Брњака и Мердара блокирани за камионе и аутобусе

Шиптари су саопштили ноћас да су на територији Србије блокирани путеви, односно да је онемогућен пролазак аутобуса и камиона код Мердара, Јариња и Брњака. Они такође наводе  и да “пролазак аутомобила тренутно није безбедан”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Шиптари су позвало је ноћас грађане да не путују кроз Србију а оне који су у Србији да користе прелазе Мутоводе, Бела Земља или да ка Косову крену преко Северне Македоније и Скопља.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *