Срби су лења нација, они су криви за распад Југославије а храм Светог Саве је џамија

2
градски превоз раковици

(Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Срби су лења нација, они су криви за распад Југославије а храм Светог Саве је џамија

Ово о Србији причају нерегистровани страни туристички водичи који , кршећи наше законе, воде групе туриста по нашој земљи. На овај проблем јуче је упозорило 170 лиценцираних туристичких водича из Србије који су у отвореном писму апеловали на инспекцију и надлежно министарство да хитно реагују.

– Иако у Србији постоје лиценцирани туристички водичи који су положили испит за обављање те делатности и од државе добили лиценцу, свакодневно на туристичким атракцијама у Београду, Новом Саду, Нишу и у другим местима по Србији срећемо стране групе без српског лиценцираног водича којима страно лице даје објашњена везано за наше културно-историјске споменике, историју, културу, наводи се у писму. Они цитирају Закон о туризму у коме подсећају на то ко може и под којим условима да буде туристички водич и како је предвиђено да се новчаном казном од 150.000 до 350.000 динара казни свако физичко лице које обавља овај посао без положеног стручног испита.

 

– То значи да би инспекција такво лице, било да је страни или наш држављанин, који води групу без лиценцу за обављање посла туристичког водича, требало да легитимише и казни. Ми лиценцирани водичи Србије радимо или на уговор о делу преко кога плаћамо држави порезе и доприносе или смо регистровани као предузетници и током целе године плаћамо своје обавезе иако сеѕона траје само шест месеци, наводи се у овом отвореном писму туристичких водича. Они тврде да су у више наврата указивали на ове проблеме, али да и даље нема решења. Како објашњавају, у највећем броју случајева туристички водич је једина особа са којом се туристи сретну на свом обиласку те земље са којом имају времена да попричају и утисак који ће из те земље понети у многоме зависи баш од њега.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  СKАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА БИВШЕГ СЕЛЕKТОРА ХРВАТСKЕ: Зашто се диже фрка на повик УБИЈ СРБИНА? Зашто су Срби у повлашћеном положају?

– Страни туристи који долазе у нашу земљу чују причу како смо ми једна лења нација којој је требало скоро 100 година са сагради једну цркву (нерегистровани водич је причао групи из Кине). Или како су једино и искључиво Срби криви за распад бивше Југославије и како су сви остали жртве што је причао нерегистровани водич из Хрватске групи туриста из Шпаније, на тури која се зове Екс Ју. Такође смо чули за пример да пратилац групе из Албаније објашњава да је Храм Светог Саве џамија, наводи се у писму туристичких водича.

Јелица Антељ / Политика

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Срби су лења нација, они су криви за распад Југославије а храм Светог Саве је џамија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *