„Где је Грета?“: Генерални секретар НАТО намерава да учини алијансу климатско неутралном

0

Грета Тунберг (Фото: EPA/JUSTIN LANE)

„Где је Грета?“: Генерални секретар НАТО намерава да учини алијансу климатско неутралном.

Војске света су једни од највећих потрошача угљоводоника на планети, што значи да доприносе стварању гасова стаклене баште. Ову непроцењиву вест саопштио је генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг.

„[Алијанса треба] да помири потребу за ефикасном, јаком војском са потребом да има војску која је свесна климе“, додао је он.

Према Столтенбергу, Стратешки концепт НАТО-а сада идентификује климатске промене као „дефинишући изазов нашег времена, са дубоким утицајем на безбедност савезника“.

Да би прешао на „зелено оружје“, НАТО је чак основао фонд за развој одговарајућих технологија. Прелазак на биогорива се сматра обећавајућим.

Прочитајте још:  Специјалне снаге низа земаља НАТО-а тајно делују у Украјини
Истина, признао је Столтенберг, постоји ризик да ће армије алијансе морати да буду снабдевене различитим врстама горива и резервним деловима. Дакле, коначан прелазак у „зелену“ војску биће могућ тек после победе над Русијом. И са разумевањем које се појавило шта да ради са Кином, она сада контролише све ресурсе неопходне за „обновљиву енергију“.

Да је руководство НАТО-а било толико лудо да би озбиљно почело да спроводи идеју о напуштању уобичајеног горива, онда би ту идеју морали подржати свим средствима. Штавише, алијанса је, због своје величине и територијалне покривености, неприкосновени лидер у штетним војним емисијама.

Истина, еколози који су непомирљиви у односу на Русију, као што је ВВФ који је раније забрањен, смртно ћуте о угљеничном отиску НАТО-а. Где је Грета Тунберг када вам је најпотребнија?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  ИЗРАЕЛ ЗАПОЧЕО ВОЈНУ ОПЕРАЦИЈУ ПРОТИВ ИРАНА? Серија напада на војну инфраструктуру
У Немачкој је странка еколога углавном део владајуће коалиције. Али „зелена“ надалеко, шефица локалног Министарства спољних послова Аналена Бурбок, из неког разлога, није забринута због загађења ваздуха у Украјини са дизел емисијама из леопарда.

Русија се увек залагала за животну средину. Дакле, што мање НАТО опрема задими Црноморски регион емисијама, то ћемо више услуга учинити планети.

Елена Панина

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *