Груб секс, фетиши и стотине полова: Мајка у Британији у борби против наставног програма

0
бракове, ватикана

Клер Пејџ је мајка из растуће групе родитеља који су забринути због ствари које њихова деца уче у школи на часовима сексуалног образовања без сагласности и знања родитеља, пише британски “Телеграф”.

Пре скоро две године, након што се њена ћерка вратила из школе и рекла да јој је речено да треба да буде “сексуално позитивна” и да је учила да је “хетеронормативност лоша ствар”. Пејџ је реаговала тражећи да види наставни план и материјале који се користе у “Хачам колеџу”, школи њене ћерке. Међутим, школа је навела да због споразума о поверљивости информација није у могућности да мајци ученице покаже копије наставног плана и материјала.

У школи њене ћерке сексуално образовање обезбедило је екстерно тело Школа сексуалног образовања (ССЕ). Након што је Пејџ поднела тужбу позивајући се на Закон о слободи информисања, Канцеларија комесара за информисање и Првостепени суд пресудили су да комерцијални интереси ССЕ надмашују њено право да добије копије материјала.

Њени адвокати ће се сада жалити на последњу пресуду, пише британски лист.

“Нешто вам се деси када осећате да су људи око вашег детета непоштени, то код вас изазива оштру реакцију”, наводи она додајући да је то што нема поверења у људе са којима њено дете проводи време мотивише да настави да се бави тим проблемом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Можда се Черчил осећао као девојчица?
Како наводи, први пут се забринула око 2018. године, када се њена млађа деветогодишња ћерка вратила из основне школе и рекла да су је учили да постоји “много више од два пола”, као и да када говори о историјским личностима треба да користи заменице за множину, зато што не зна ког су пола они можда желели да буду.

Прочитајте још:  „Моја мајка и ја смо погођени у леђа“, избеглица из Мариупоља о дејствима укронациста

Пејџ је изненадило то што на основу смерница усвојених 2019. године, које су састављене уз консултације са ЛГБТ добротворном организацијом “Стоунвол”, деца било ког узраста могу да уче о ЛГБТ темама и родном идентитету.

То је, како објашњава “Телеграф”, довело до тога да многе екстерне организације, попут ЛГБТ добротворних организација, држе предавања у школама и имају приступ државним фондовима зарад едукације школског особља.

Пејџ сматра да две организације које су радиле у школама њених ћерки нису биле политички неутралне, што је предуслов да би удружење држало предавања у школи.

Трансродна Пепељуга
У материјалима једне од њих, на пример, постојао је “лик попут Пепељуге”, који пролази кроз “неку врсту магичне промене пола преко ноћи”, за коју саговорница “Телеграфа” наводи да је веома контроверзна и потенцијално веома обмањујућа за децу.

Убрзо након тога, крајем 2021. године, Пејџ се забринула након што је чула шта је њену ћерку учио ССЕ.

Када је Пејџ погледала веб страницу добротворне организације пронашла је линкове који воде до материјала о фетишима, секс играчкама и водичима за “брз, груб, анонимни секс”.

Она је тада затражила да види материјале и план предавања али ССЕ није био вољан да их подели.

Како наводи, шокирало ју је када је директор школе рекао да је оптужена да је “узнемиравала пружаоца образовања” и да школа више ништа не може да уради за њу.

“Родитељи су изгубили моћ над оним што њихова деца уче”, каже Пејџ и додаје да није случајно што се раширено учење о спорној родној идеологији у школама последњих година поклопило са порастом броја деце која преиспитују свој пол.

Прочитајте још:  Отац Сирског рекао је да не доживљава никакве емоције након именовања сина

Одлука судије да подржи одлуку ССЕ да не објављује материјале који се користе на “Хачам колеџу” представља шамар свим родитељима, каже Пејџ.

Њене ћерке сада иду у другу школу. Када је старија, која сада има 16 година, постала свесна мајчине борбе са школом, “то је за њу било помало узнемирујуће”, наводи Пејџ закључујући да њена ћерка ипак разуме и цени то што она ради.

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *