Поново забрана народњака у Хрватској – музика из Србије непожељна на фестивалу у Ђурђевцу

1

Власти Ђурђевца у Хрватској забраниле су извођење тзв. цајки, српске турбофолк и поупларне поп музике, током одржавања традиционалне 55. по реду “Пицокијаде”.

Та манифестација ће бити одржана од 21. до 25. јуна, али по јасно прописаним правилима. Угоститељи ће моћи да раде током 24 сата дневно, али зато не могу да пуштају музику пo сопственом избору.

“У угоститељским објектима који се налазе на Тргу Светог Јураја и Староградској улици у Ђурђевцу за време одржавања културних приредби може се изводити само примерена традиционална и забавна музика”, саопштено је нa интернет страницама градских власти.

Хрватски портал Дневник је оценио да власти Ђурђевца желе да спрече да се у центру града пуштају тзв. цајке, како се у Hрватској популарно првенствено назива турбофолк али се често односи и на поп и забавну музику извођача и аутора из Србије.

Kако ће власти одлучити шта је забавна музика и да ли ће довести неке музичаре стручњаке да о томе просуђују власти Ђурђевца нису открили, констатује портал истичући да није наведено ни како ће кршење ових правила бити санкционисано.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Фебруара ове године градоначелник Пуле Филип Зоричић забранио је концерт на којем су најављени наступи Душка Кулиша, Драгана Којића Кебе, Ане Бекуте и Зоране Мићановић који је био заказан за 25. март.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Поново забрана народњака у Хрватској – музика из Србије непожељна на фестивалу у Ђурђевцу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *