Одблокиран пут Ниш–Приштина, саобраћај дозвољен за сва возила у оба смера

0

Блокада пута код Мердара (Фото: Принтскин)

Одблокиран пут Ниш–Приштина, саобраћај дозвољен за сва возила у оба смера.

Четвородневна блокада пута за камионе и аутобусе косовских таблица на релацији Ниш–Приштина у месту Рударе код Куршумлије, завршена је данас па је на тој релацији успостављен саобраћај за сва возила, уз напомену организатора да ће за пет дана уследити тотална блокада свих путних праваца ка јужној српској покрајини ако се не обуставе мере које је увела Приштина и не одблокира роба и камиони са српским таблицама.

Прочитајте још:  ДЕТЕ ПОГИНУЛО У НОВОМ САДУ: Трагедија у незапамћеној олуји
Један од организатора блокаде каже да је ово знак добре воље, али напомиње да након истека рока од пет дана, нико више неће моћи да пређе из Србије ка Косову и Метохији.

– Уколико се не омогући да српска роба не иде ка Космету, ми за пет дана правимо тоталну блокаду свих путних праваца ка Косову и Метохији, од прелаза Мердаре, Јариње, Брњака, до Кончуља. Нико сем санитета, полиције и војске путем ка Косову и Метохији тада неће моћи да прође, каже један од учесника блокаде.

Додаје и да је одлука да се пут одблокира донета након неколико позитивних потеза Приштине, али да се да шанса да се проблем реши без притисака.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Вучевић: Спремамо врло стручан одговор на тврдње Приштине да је ВС наоружала Србе у Бањској
Учесници блокаде наглашавају да за претходна четири дана блокаде није било ни једног инцидента и да су камионџије разумеле проблем својих колега из Србије, а многи од њих су их и активно подржали.

Иначе, након што је српска полиција ухапсила тројицу наоружаних косовских полицајаца, који су се како тврди власт у Београду налазили на територији централне Србије, Влада Косова је 14. јуна одлучила да пооштри граничне контроле са Србијом, а возачима камиона са српским регистарским ознакама од тада није дозвољен прелазак ка Косову.

Љубиша Митић/Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *