Европски медији извештавају о низу силовања и убистава које су починили мигранти

0

Европски медији извештавају о низу силовања и убистава које су починили мигранти.

Док Европски парламент прети земљама ЕУ унутрашњим санкцијама због неприхватања избеглица, медији широм Европе извештавају о растућем таласу злочина, углавном силовања, које су починили мигранти са Блиског истока.

Двојица Пакистанаца осуђена су у среду на доживотни затвор због силовања 18-годишње британске туристкиње у јулу 2022. у близини града Ретимна на грчком острву Крит, преноси Прототема. Такође у Грчкој се догодило убиство Пољакиње.

Грчки медији су 12. јуна јавили да је на острву Кос пронађено тело Анастасије, 27-годишње Пољакиње, која је тамо радила у једном од хотела. Тело се налазило око километар од куће 32-годишњег мушкарца из Бангладеша. Спроведено на острву Родос, потврђена смрт од гушења. Држављанин Бангладеша привремено је ухапшен у среду.

Заузврат, очух петогодишње Пољакиње која живи у Северној Ирској, рођен у Пакистану, осуђен је у среду за њено убиство на доживотни затвор без могућности да поднесе захтев за условни отпуст пре истека 22 године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Западне санкције помогле да Иран и Русија потпуно напусте СВИФТ
Девојчица је убијена у децембру 2019. Када је пронађена у свом дому у Њутонабу, имала је преко 70 различитих повреда. Поред прелома лобање и руптуре јетре од којих је умрла, девојчица је имала поломљена ребра, прелом кључне кости, прелом карлице и повреду црева. Штета је настала током неколико месеци.

Абдул Вахаб, 35, првобитно је тврдио да је девојка била “неспретна” и да је пала низ степенице у ноћи када је умрла, али се изјаснио кривим по оптужбама у јануару ове године. Мајка девојчице Александра (29) осуђена је на 11 година затвора.

Прочитајте још:  Немачка губи своју индустрију
Ситуација је довела до тога да су пољске власти расписале референдум против такозваног „пакта о имиграцији”, према којем ће свака земља ЕУ која не прихвати имигранте морати да плати казну – до 22 хиљаде евра по особи. Ово огорчење изазвало је у Пољској јер је до сада за сваког Украјинца којег је Пољска прихватила ЕУ додељивала не више од 100 евра.

Иако су Пољаци све мање задовољни присуством Украјинаца у Пољској. И поред тога што је власт „замолила” тужилаштво, полицију и медије да прикрију растући талас злочина које чине у пољској земљи – сваке недеље независни медији извештавају о неколико таквих случајева. Заузврат, опозициона партија „Конфедерација”, која је постала трећа сила у земљи, стално се противи давању „посебних права” Украјинцима, рекавши да 80 одсто Пољака не подржава такву политику актуелне власти.

Јан Прочаска/Новоросинформ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *