Смењен градоначелник у Њу Џерзију јер није хтео да окачи ЛГБТ заставу у градској већници!

1

Перин Моска

Градоначелник Рошел Парка у Њу Џерсију, републиканац, смењен је са своје функције након што је одбио да истакне заставу припаника ЛГБТ, пише Тrendingpoliticsnews.com.

Градоначелник Перин Моска одбио је да истакне геј заставу у градској већници, наводећи да она издваја и даје повлашћени третман одређеној групи. Ова одлука је довела до тога да су чланови Градског већа из обе странке гласали за уклањање Моске са његове функције, како је известила Градска скупштина.

Моск је објаснио да је постојао претходни договор међу већином да ниједна одређена група неће имати привилегију да јој се истиче застава на јавној имовини. Веровао је да је ово требало да реши ствар.

Он је даље тврдио да „приватне заставе не припадају јавној својини“ и да би требало да буду истакнуте само америчка застава, државна застава и застава општине. Моска је веровао да би било која друга застава, укључујући и ЛГБТ заставу, само створила поделе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Уместо да добије подршку за свој умерени став, Моск се суочио са противљењем демократа и тројице републиканаца, што је резултирало његовим сменом са функције.

Становници Рошел парка изразили су разочарење поступком Савета и критиковали њихово конфронтационо понашање. Један становник је изјавио: „То није у реду, свако има право на своје мишљење… Ја кажем живи и пусти да живи, али свако има право на своје мишљење.

Према локалном листу ДејлиВојс, Моск се такође суочио са потешкоћама са локалном Републиканском странком. Општински председник ГОП-а Франк Валенцуела оптужио је Моску да је осрамотио град и ометао његов напредак, тврдећи да је дао приоритет личним идеалима над оним што је најбоље за становнике Рошел парка.

Прочитајте још:  ТАЈНА КИНЕСКО-ИРАНСКОГ ПАКТА: Питања која муче Вашингтон

Моска, који је локални средњошколски професор, позвао је људе да размотре политичке мотиве Валенцуеле, за коју верује да се „бори за релевантност унутар Републиканске партије“. Моска се такође придружио Невсмак-у у сегменту након овог потеза.

Заменица градоначелника Џенифер Апис преузела је привремене обавезе док Савет не донесе одлуку о трајнијем решењу.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Смењен градоначелник у Њу Џерзију јер није хтео да окачи ЛГБТ заставу у градској већници!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *