“РУСКА ВОЈСКА ЛАЖЕ ПУТИНА” Пригожин тврди: Тотално смеће се ставља на председников сто, Шојгу и Герасимов не преносе право стање са фронта

1
пригожин

Јевгениј Пригожин. (Фото: ria.ru)

Власник и командант руске паравојне формације “Вагнер”, Јевгениј Пригожин, данас је оптужио војни врх Русије да ”лажу председника Путина” и руски народ, о размерама руских губитака и неуспеха у Украјини.

Како наводи Ројтерс, Пригожин описује “Вагнер” као најефикаснију борбену силу Русије, и одбио је наређење да плаћеничке групе попут његове потпишу уговоре са руским Министарство одбране до 1. јула.

Додаје се да он ужива ”необично велику слободу” да јавно критикује Москву, иако не директно Путина, и да је, упркос томе, наредба да се плаћеници доведу под директну контролу Министарства један вид сугестије да није више толико важан за Путина.

У низу аудио порука које је током два дана објавио на Телеграму, Пригожин је ескалирао критике упућене министру одбране Сергеју Шојгуу, и начелнику Генералштаба Валерију Герасимову, оптужујући их да од Путина крију ”веома озбиљне губитке Русије на фронту”.

– Тотално смеће се ставља на председников сто. Шојгу и Герасимов имају једноставан приступ. Лаж мора бити монструозна да би људи у њу поверовали. То је оно што они раде. Све се то крије. Русија ће се једног дана пробудити и сазнати да је Крим предат Украјинцима. Они обмањују руски народ и ако тако настави, ми ћемо остати без најважнијег: Русије – сматра Пригожин.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на ““РУСКА ВОЈСКА ЛАЖЕ ПУТИНА” Пригожин тврди: Тотално смеће се ставља на председников сто, Шојгу и Герасимов не преносе право стање са фронта

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *