Лукашенко и Пригожин постигли договор о даљим корацима за деескалацију сукоба

1

Лукашенко (Фото: EPA/ ANDREI STASEVICH / BELTA / POOL)

Јевгениј Пригожин прихватио је предлог председника Белорусије Александра Лукашенка да заустави кретање наоружаних лица Вагнеровог ПМЦ-а на територији Русије и предузме даље кораке за деескалацију, саопштила је у суботу прес-служба белоруског лидера.

“Председник Русије Владимир Путин јутрос је обавестио белоруског колегу о ситуацији на југу Русије са приватном војном компанијом Вагнер. Шефови држава су се договорили о заједничким акцијама”, пренео је телеграм канал Пул Првог, позивајући се на прес-службу.

„У развоју споразума, председник Белорусије је, додатно прецизирајући ситуацију својим каналима, у договору са председником Русије, разговарао са шефом Вагнеровог ПМЦ Јевгенијем Пригожином. Преговори су трајали цео дан, након чега су постигли договор.

Јевгениј Пригожин прихватио је предлог председника Белорусије Александра Лукашенка да се заустави кретање наоружаних лица компаније Вагнер на територији Русије и предузму даље кораке за деескалацију тензија.

Пригожин је на свом Телеграм каналу објавио још једну у низу аудио порука где потврђује да је споразум постигнут.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Дошао је тренутак када крв може да се пролије. Схватајући сву одговорност за то што се на једној страни може пролити руска крв, окрећемо колоне и крећемо у супротном правцу према пољским камповима као по плану.”

Центар за односе са јавношћу ФСБ саопштио је синоћ да су све информације које су на друштвеним мрежама објављене у име Јевгенија Пригожина о „ракетним и бомбашким нападима које је Министарство одбране извршило на позадинске јединице Вагнеровог ПМЦ-а“ неистините и представљају информативну провокацију. Исто је речено иу Министарству одбране Одељење ФСБ је покренуло кривични поступак против Пригожина по члану 279 Кривичног законика („Организовање оружане побуне“).

Прочитајте још:  Патријарх Кирил је рекао да је Санкт Петербург више од културне престонице

Председник Владимир Путин је у обраћању Русима рекао да ће сви одговорни за покушај побуне бити кажњени, одговараће пред законом и народом. Такође је напоменуо да ће бити предузете одлучне акције за стабилизацију ситуације у Ростову на Дону , где је заправо блокиран рад цивилних и војних власти.

ПРАТИТЕ НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ И САЗНАЈТЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ ИЗ ЗЕМЉЕ И СВЕТА

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Лукашенко и Пригожин постигли договор о даљим корацима за деескалацију сукоба

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *