Вучић: Биће још хапшења, дајте нам да до последњег тренутка избегнемо интервенцију

2
вучић

Александар ВУчић (Фото: Фото: Глобал Лоок Пресс/Томас Ткачик)

Вучић: Биће још хапшења, дајте нам да до последњег тренутка избегнемо интервенцију.

Да ли је хапшење довољно за рат? Ко је тај који то процењује? У ком тренутку то процењујете? На који начин то процењујете? Мислите да је држава играчка? Мислите да су животи нечије деце игра? Ово су питања која је у недељно јутро председник Србије реторички ређао пред Јованом Јеремић, док је анализирао опасност од грађанског рата у Руској федерацији и ситуацију на Косову.

„Опасност се од рата надвила и над Косовом. Курти жели да увуче Србију у рат. Жели рат зато што му то недостаје у биографији. Реч је о енверисти, марксисти, анархисти којем недостаје то у биографији“, оцењује Вучић у још једном говору на ТВ Пинк.

Прочитајте још:  Баба Аида: Дечаци који бране Младића су исти као деца регрутована у вехабије
Све што би он желео да избегне, Курти то жели и сви сад знају, вели. „Он то зна, да то што жели сада, није довољно, већ он жели да нас увуче у сукоб са НАТО-м“, нагласио је председник Србије.

„Кључним актерима је јасно и на западу да је главна кривица у Куртијевом режиму“ – навео је Вучић даље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сматра да се око Косова још увек није стигло до врха ескалације.

„Суштина је у томе да Курти неће ЗСО, овакву или онакву. Никакву неће. А он зна да та Заједница мора да буде у складу са принципима које смо ја и Мустафа парафирали 2015. Сви ти принципи, они неће ни један од тих принципа да усвоје, да прихвате“. Објашњава да Албанци зато „сваког дана дижу тензије“ јер управо желе да Србију увуку у рат а да Курти буде ратни лидер, те да зато неће стати. „Да ли ви стварни мислите да ми можемо да преживимо уколико се сваког дана тучемо са колективним западом“ – поставио је питање Вучић.

Прочитајте још:  Владимир Димитријевић: Уместо закључка или каква се игра игра
Док сви други људи имају нормалне животе, он – председник Србије, трпи притиске а није ни крив ни дужан.

С једне стране, каже даље, имате притисак Срба са Косова и Метохије који траже заштиту, а не можете да је пружите. Са њима ће се управо после гостовања код Јеремићеве, састати.

„Шта желите да им кажем? Да зарате? Чули су већ да ћемо их заштитити. Мислите да је овај Радош Петровић пуштен зато што је Курти хтео да га пусти…Биће тога још… Наставиће да хапси… Али шта желите од своје државе осим емоција?!“

Истовремено је казао да су Срби „одушевљено“ вратили пиштоље и униформе косовској полицијској служби прошлог децембра, додавши при том да су то учиниле и војска и полиција јужно од Ибра још ’99, те да то нису урадили (са повлачењем, прим. ред.) „данас бисмо имали земљу глади“, и не би Србија имала јаку војску какву данас има.

Зелена трансферзала, теорија завере или?

Прочитајте још:  Београд: Цене станова на дан су НЕРЕАЛНЕ
Иако је нагласио да је неупоредива снага КБС, коју Албанци „назвају својом војском“ са Војском Србије, Вучић је критиковао оне који се праве као да се „ништа не дешава“, с друге стране истакавши потребу Србије да буде опрезна, јер Турска опрема КБС војном опремом и то минобацачима, хаубицама од 105мм, оклопним возилима, барјактарима које управо Србија није хтела јер се КБС опрема њима.

„То су све ствари које данас КБС има. Ми то морамо да урачунамо. НАТО им није до сад дао да подижу барјактаре, али имају ноћу видљивост десетинама километара. Ми морамо да будемо опрезни, јесмо и знамо шта радимо. Морамо да имамо адекватна средства ако наш народ буде угрожен да реагујемо. То нису приче и бајке, свет се променио“ – упозорио је Вучић.

Штавише, подсетио је на то да турски КФОР присутан тренутно на Северу, а „зли језици“ говоре о прављењу споне тзв. Зелене трансферзале, Албанаца са Новим Пазаром.

Прочитајте још:  Укронацистички медији промовишу Вјосу Османи: Вучић спроводи Путинов план на Балкану
Иако не верује у теорије завере, зна да се 1 у 1000 случаја обистини.

САД имају много бољи став према Србији данас

Управо у односу на ’99, сматра да Американци данас према Србији имају „много бољи став“. Ипак, проблем је у томе што они неће да мењају свој однос према Косову и мисле да је став о Косову, две одвојене ствари, објаснио је грађанима Србије председник, додајући истовремено и то да: „Ми не мислимо да су то одвојене ствари“.

Прочитајте још:  Причало се о подели Босне
Он сматра да упркос свему САД Србији „не желе зло“, али: „И да је тако, реците ми шта желите?! Да идемо против Америке? Не пада ми на памет“. Иако му говоре да је издајник, он је једини који кроз разумевање ситуације, чува Србију. „Дајте нам до последњег тренутка да избегнемо интервенцију“.

Верујте свом руководству

Поручио је Србима са Косова да верују свом руководству.

„Знамо шта радимо. Нећемо дозволити погром и прогон свог становништва. Дајте нам до последњег тренутка да избегавамо да избегнемо нашу интервенцију. Дајте нам да водимо политику. Да покушавамо да имамо добар однос, као што имамо добар однос са истоком, Азијом, Африком, Латинском Америком, да исто то градимо са Европом, Америком“, поручио је председник Србије.

„Шта бисте у ствари желели? Да објавимо ратно стање истог секунда? Хоћете ви да идете доле? Ал’ то није да прошетате до Аутокоманде, и да ми држите лажне патриотске говоре, фолирантске говоре, него да обучете униформу и да се бијете са неким, а не са џаком и телевизором и тастатутом. А тада то нећете. Тада то очекујете да уради професионална војска. А када би први војници стигли у ковчезима, онда бисте ми рекли – увео си нас у рат и вратио си нас у ’99. Викали – то није наш рат, баш као што сте говорили и ’91, ’92, ’93 и сваке друге ратне године! Баш као што смо их имали и ’41. Суштина је у томе да ми морамо да пазимо, и да бринемо о томе шта ће рећи и запад и исток јер ми нисмо сами и много смо мали, да морамо да водимо рачуна о побољашању своје позиције. Јесте ли приметили да нико у земљи није рекао – чекај, како смо дошли до тога и како смо успели да направимо да ипак Американци и неки други западњаци имају нешто другачији став? Да им није Србија за све крива. Не верује им нико, не верујем им ни ја. Па шта у ствари хоћете? Ево ја питам вас Јована, а шта Ви у ствари хоћете?! Да слушам теорије завере које сам слушао овде, или оно што слушам на Хепију свако друго вече?! Шта у свари хоћете?! Ево, молим Вас спреман сам да Вас саслушам!“

КосСев

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Вучић: Биће још хапшења, дајте нам да до последњег тренутка избегнемо интервенцију

  1. КиМ ЈЕ СРБИЈА, ДА ЛИ ЗНАТЕ ИДИОТИ?

    Приче господина Жозепа Бореља: да ЕУ je била јасна у разговору са Вучићем и Куртијем – до деескалације мора доћи одмах и безусловно. То је уреду са Куртијеве стране, а које су промене Шиптара на позицији српској страни, које Вучић стално потенцира у име Срба са КиМ. ЕУ, САД и В. Британија, који чувају Куртија и његових као најнежније мезимче, а нападају Србе, као да су тамо пали са Месеца, у облику Бабароге. Лајчак решава проблем на КиМ двадесет година, а Борељ мање, а обојица ништа нису урадили за бољитак ситуације на КиМ, већ је она добила забрињавајуће стање поготово према Србима, ратно, које хапсе, протерују и злостављају, Добро би било да НАТО, САД, ЕУ и В. Британија уразуме своје мезимче под именом Куртија да се понаша људски и културно, а то исто важи и за његове набројане штићенике. Уразумите се и водите исту политику према КиМ, као што спроводите према Украјини, за чију одговорност ви ће те сносити одговорност људску или Божију. Срам вас било идиоте за то што радите према Вучићу и Србији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *