Дарко Младић: Генерал прилично слаб, али се ментално држи

0

Ратко Младић (фото: Tanjug/AP)

Дарко Младић: Генерал прилично слаб, али се ментално држи.

Генерал Ратко Младић, који се налази у Хашком трибуналу, прилично је слаб, али се ментално држи, рекао је његов син Дарко Младић.

– Ми смо углавном у току са свиме што се дешава са њим. Врло је слаб, али хвала Богу, боље је ментално што се тиче разговора. Мало се, ипак, побољшава то стање што се тиче разговора и уопште могућности да комуницира – рекао је Дарко Младић за Срну.

Прочитајте још:  ЕПС неспреман за снег, Србија у ризику од новог енергетског колапса
Он није могао да прича о детаљима здравственог стања генерала, али је додао да су сви они проблеми које генерал имао чак мало и гори.

– Генерално, прилично је слаб, али се ментално држи. Видим, повратио се ментално да можемо да разговарамо – навео је генералов син.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према његовим ријечима, генерал се креће уз помоћ штапа помало, више времена проводи у кревету, али уз помоћ штапа може мало да се покреће.

Он је навео да се чују редовно сваки дан, а виђају два пута недјељно по пола сата путем једне апликације на компјутеру. Прије мјесец дана у посјети генералу је била његова супруга Боса, а долазили су и неки његови пријатељи.

Прочитајте још:  У Колубари се запалио багер. Избегнута нова хаварија
Према његовим ријечима, генерал Младић, колико може, прати актуелна дешавања, али је ограничен информацијама пошто има само двије српске телевизије које може да гледа.

– Прати он све шта се дешава, али мало причамо преко апликације, тек када се видим уживо, онда детаљније… Он из свог угла види те ствари – рекао је Дарко Младић, али није могао да пренесе генералово мишљење због хашких забрана јер би му забранили посјете.

Углавном, додао је Дарко, са Младићем прича „породичне приче“.

Хашки трибунал подигао је 1995. године оптужницу против генерала Младића, који је ухапшен 26. маја 2011. године у селу Лазарево код Зрењанина, а пет дана касније је изручен Хашком трибуналу.

Суђење је почело 16. маја 2012. године и трајало је укупно 530 дана, током којих су саслушана 592 свједока.

Прочитајте још:  Вучић и Сорош од Београда праве престоницу Цигана
Хашки трибунал га је 2017. године прогласио кривим, те изрекао казну доживотног затвора која је потврђена у другостепеном поступку у јуну 2021. године.

Прије него што се 2011. године нашао у хашком притвору у Шевенингену, Ратко Младић је, према налазима љекара, преживио три мождана удара, а у притвору је подвргнут бројним терапијама и неколико пута је оперисан.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *