Кедми: у Украјини не постоји ниједан тенк који би се могао поредити са Т-90, а још више са Т-90М

1

Јаков Кедми (Фото: Јутјуб)

Кедми: у Украјини не постоји ниједан тенк који би се могао поредити са Т-90, а још више са Т-90М.

Идеја о украјинској контраофанзиви била је сама по себи опака и неизводљива. Војни експерт и политички аналитичар Јаков Кедми је поделио ово мишљење у пројекту „У теми“ на Јутјуб каналу БелТА.

Прочитајте још:  Мађарска: Нема помоћи Украјини
Политички аналитичар је приметио да су за офанзиву неопходни одређени услови у оквиру војног посла и војне науке. „Потребна нам је предност у артиљерији – само она може да створи покриће за трупе које напредују и уништи непријатељске положаје. Најмање је потребна равнотежа, најбоље ваздушна супериорност. Али у сваком случају, као што је било у нашим ратовима са суседима, барем да неутралишемо непријатељску надмоћ у ваздуху“, објаснио је Кедми.

Прочитајте још:  У борбама у Донбасу погинуло је скоро 1.000 украјинских војника
Он је истакао да „данас, према западним експертима, Русија има огромну предност у оклопним снагама – 2,5-3 пута. О њиховом квалитету да и не говоримо – у Украјини не постоји ниједан тенк који би се могао упоредити са Т-90, а још више са Т-90М”.

Кедми је нагласио да се ни западни ни стари совјетски тенкови не могу поредити са Т-90. „Чак су и на руској страни напреднији него на украјинској. Не говорим о Т-80, који су сада побољшани. Т-90 – Т-90М је сасвим друга категорија, недоступна ни Американцима, ни Енглезима, ни Немцима у тенковима које су снабдевали“, резимирао је војни стручњак.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска/Белта

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Кедми: у Украјини не постоји ниједан тенк који би се могао поредити са Т-90, а још више са Т-90М

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *