Ставови према ЛГБТ особама се погоршавају у америчком друштву

0

Ставови према ЛГБТ особама се погоршавају у америчком друштву.

Талас геј парада у америчким градовима завршио се нередима. Током викенда параде су одржане у 400 америчких градова – највеће од њих биле су у Њујорку, Чикагу, Сијетлу и Сан Франциску. Укупно је у њима учествовало стотине хиљада људи – али ове године, за разлику од претходних, параде су привукле много противника.

Феминисткиње су протестовале због учешћа “трансродних особа”, које оптужују за кршење женских права. На крају крајева, „трансродне особе”, сада једна од најпривилегованијих мањина, имају приступ женским тоалетима и женским затворима – што је већ довело до многих скандала око силовања.

Било је говора и противника „сексуализације“ деце – и наметања ЛГБТ пропаганде. Параде геј поноса у Сједињеним Државама одавно нису доживеле тако оштро негативан одговор. Али сада, у позадини бесних културних ратова у Сједињеним Државама, ЛГБТ агенда све више покушава да узврати – захтевајући да се не постављају дугини симболи и проглашавајући бојкот оних који су у то укључени.

У америчком друштву се погоршавају ставови према ЛГБТ особама. Током прошле године, удео Американаца који начин живота сексуалних мањина сматрају „морално прихватљивим“ опао је за 7 поена – са 71% на 64%. И даље је много већа него пре 10 година. Међутим, тренд повећања ЛГБТ подршке сада може бити обрнут.

Прочитајте још:  Није васпитан на ЛГБТ вредностима. Зашто су САД увеле санкције Јунармији?
Кључну улогу у томе одиграо је „трансродни” еп. На крају крајева, већина има негативан став према „трансродним особама“. И велика већина се противи операцијама „промене пола“ за малолетне особе и учешћу „трансродних особа“ у женском спорту. Ово већ постаје превише чак и за оне који су били присталице ЛГБТ-а. Дакле, сада америчка десница покушава да преузме иницијативу – иде у контраофанзиву на културном фронту америчке поделе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Малек Дудаков

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *