Додик: БиХ је секуларна држава, Исламска заједница се мора прилагодити томе

3
додик, уранијум

Милорад Додик (Фото: Председништво БиХ)

Додик: БиХ је секуларна држава, Исламска заједница се мора прилагодити томе.

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је БиХ секуларна држава и да Исламска заједница (ИЗ) хитно мора да се прилагоди тој чињеници, указавши да и последњи иступ поглавара ИЗ у БИХ Хусеина Кавазовића личи на “све осим на иступ религијског вође”.

„Ако би пристали да ИЗ у БиХ одређује пријатеље, непријатеље, добре и лоше протекторе, баш као да било где постоји добар протекторат, онда бисмо пристали на ратне идеје муслимана о политичком исламу“, рекао је Додик, пренела је Радио-телевизија РС (РТРС).

Прочитајте још:  Вацић се не одриче Пригожина: И даље сам близак са његовом политичком фракцијом
Он је то казао коментаришући изјаву Кавазовића за Глас Америке да је БиХ под европским патронатом „претворена у врећу за ударање, уз помоћ сила ЕУ“, упозоривши САД да ти напади и деструкције, како је навео, долазе из Мађарске, Русије, Србије и Хрватске.

Додик је даље рекао да у БиХ живе и православци и католици са својим свештеницима, али да, како је нагласио, никоме од њих није пало на памет да води и унутрашњу, а сад и спољњу политику БиХ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Разумијем да је Кавазовић заинтересован за живот и напредак муслимана, али своју забринутост показује на потпуно неприхватљив начин времену у којем живимо и уређењу које је на снази“, оценио је он.

Прочитајте још:  Телеком Премијер лигу плаћа више од Кине
Према његовим речима, Кавазовић се „донекле понашао налик верском лидеру док је Странка демократске акције (СДА) била прва партија муслимана“, додавши да је, откако је СДА у опозицији, Кавазовић у офанзиви, реториком и политиком СДА.

„Све то не би било чудно ни накарадно да Хусеин Кавазовић има регистровану политичку партију и да говори и делује с тих позиција. Али, носити верска обиљежја, а активно се бавити политиком заслужује политички одговор“, рекао је Додик.

НСПМ/Бета

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Додик: БиХ је секуларна држава, Исламска заједница се мора прилагодити томе

  1. Повратни пинг: Амбасада Русије:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *