Српска листа: Одлука о чланству Косовске Митровице у тзв. Асоцијацији косовских општина је ништавна

0
српска листа

(фото:НСПМ)

Српска листа: Одлука о чланству Косовске Митровице у тзв. Асоцијацији косовских општина је ништавна.

Што се удруживања тиче, наше грађане занима искључиво Заједница српских општина, као кровна институција српског народа, поручили су из Српске листе.

Прочитајте још:  Спречите насиље: Захтев Епархије рашко-призренске ЕУ, Квинти и Кфору
Одлука о чланству у тзв. Асоцијацији косовских општина, коју је данас изгласала “нелегална и нелегитимна” скупштинска већина општине Северна Митровица ништавна је и нико је међу грађанима те општине не сматра релевантном, јер Србе искључиво занима формирање Заједнице српских општина, поручили су из Српске листе.

“Једини значај који има ова одлука је да представља доказ јасне намере режима Аљбина Куртија да настави са ескалацијом ситуације на терену и изазивање додатне тензије и служи интересу Аљбина Куртија, а не грађанима ове општине”, наводи се у саопштењу, преноси “Косово онлајн”.

Српски народ и грађани Северне Митровице, истичу из Српске листе, нису показали никакву жељу за овим чланством, већ је то, како кажу, жеља Аљбина Куртија да погорша стање на терену, и да изврши додатни притисак на наш народ.

“Што се удруживања тиче, наше грађане занима искључиво Заједница српских општина, као кровна институција српског народа који ће се удруживањем српских општина у ову институцију заштитити од режима Аљбина Куртија, или неког другог ко би пожелео сутра да своју политичку каријеру гради на репресији српског народа”, закључили су из те странке.

Прочитајте још:  Освештана црква коју је недавно оскнавила "нво ЦПЦ"
Посланица Самоопредељења у Скупштини општине Северна Митровица Аида Ферати-Дољи саопштила је раније да су одборници на седници изгласали да се Општина Северна Митровица придружи тзв. Асоцијацији косовских општина.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Данас је на седници Скупштини општине гласано у корист учлањења Северне Митровице у ‘Асоцијацију косовских општина’. Ово гласање показује посвећеност и подршку снажној сарадњи и јачању локалне власти. Сарадња и интеграција општина кључни су за решавање изазова и изградњу уједињенијег и одрживијег друштва за све”, написала је Дољи на Фејсбуку.

Извршни директор тзв. Асоцијације косовских општина Сазан Ибрахим рекао је да ће одлука Скупштине општине Северна Митровица бити упућена Министарству администрације и локалне самоуправе на оцену законитости, а затим се очекује да буде упућена у Асоцијацију на разматрање.

“Косово онлајн” подсећа да је такозвана Асоцијација косовских општина (АКО) основана 2001. године, као непрофитна организација чији су чланови органи локалних самоуправа, изузимајући српске општине.

РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *