Видовданска декларација Срба са Косова и Метохије писана у кабинету председника Србије

0

Један од протеста у Звечану (Фото: Весна Веизовић)

Не треба бити много мудар ни паметан па да се не схвати да је тзв. Видовданска декларација Срба са Косова и Метохије писана у кабинету председника Србије.

Некадашњи градоначелник општине Звечан Драгиша Миловић биран по законима самопроглашене републике Косово само ју је прочитао. Иначе, Александар Вучић је за Видовдан најављивао неке бурне политичке одлуке Срба са Косова и Метохије али се ништа од тога није десило.
Склепана је само Видовданска декларација по систему „трла баба лан, да јој прође дан“ уз обавезно величање председника Србије.

Пре доласка на власт Александра Вучића Срби на северу Косова и Метохије су имали све. И слободу, и мир, и будућност, и перспективу… Једноставно, нормалан живот који се није много разликовао од сличних области у централној Србији иако је то био простор у јужној српској покрајини. Доласком на власт Александар Вучић им је узео све. И слободу, и мир, и будућност. Инстутуције српске државе као што су полиција, судство, телекомуникације и др. предао је сепратистима у Приштини. Уз помоћ своје „Српске листе“ формирао је војску Косова која ових дана славодобитно маршира јужним делом Косовске Митровице. Такође, опет уз помоћ „Српске листе“, формиране су војне базе на северу Косова и Метохије тако што је председник „Српске листе“ Горан Ракић на влади Косова гласао за ту одлуку. А председник Србије се потрудио да Србима на северу јужне покрајине удели РОСУ полицију. РОСУ полиција је политичко наслеђе Александра Вучића. Зато је ова тзв. Видовданска декларација само још један дрзак, безобразан и непристојан поступак председника Србије.

Прочитајте још:  Шта је Српска листа заборавила у Вашингтону?

У самој декларацији још стоји тежња Срба са Косова и Метхије за Заједницом српских општина за коју председник Србије каже да није добра и да се пише по европским метрополама. Из искуства знамо да ће председник да је прихвати. Као што је прихватио и Бриселски, и Вашингтонски споразум, и француско-немачки предлог за који је говорио да ни у руке неће да га узме а онда је у Охриду пристао не само да га прихвати него да га и имплементира. Ништа необично за једну марионету.

Оно што је још необично да се Видовданска декларација пише у кабинету председника Србије имајући у виду да се председник Србије подсмева Небеској Србији, светом Кнезу Лазару а велича турског цара Мурата. Баш недостојно.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Али има један детаљ који Видовданској декаларацији недостаје а то је захвалност Александра Вучића Аљбину Куртију што му је дао 200 аутобуса да доведе скоро десет хиљада грађана са КиМ на његов контрамитинг да би сачувао сопствену фотељу. Притом је неважно што је Аљбин Курти одсуство грађана на северу Косова и Метохије искористио да би заузео њихове општине јер то је био део њиховог договора.

Зато данас када слушамо Александра Вучића како лије крокодилске сузе за ухапшеним, напаћеним, малтретираним Србима са Косова и Метохије можемо да уочимо и констатујемо да се ради о невиђеном преваранту и лицемеру каквог за владара српски народ у својој историји није имао.

Како радили, тако нам Бог помогао.

 

 

Косовска Митровица

29.06.2023. године Информативна служба

Народног покрета Срба са Косова и Метохије

„Отаџбина“

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *