Циљ протеста је да Србија призна геноцид као нацистичка Немачка

0
протест

(Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Циљ протеста је да Србија призна геноцид као нацистичка Немачка.

Јудита Поповић бивша чланица РЕМ-а која је лобирала да Нова С и Н1 добију националну фреквенцију истакла је да је циљ протеста у организацији прозападне опозиције да Србија уђе у ЕУ, али да претходно прихвати одговорност за геноцид.

Прочитајте још:  Онај ко је ставио цену и баркод на Косово и Метохију, то ће урадити са било којим делом Србије
Поповићева је на крајње непримерен начин упоредила Србију и нацистичку Немачку и отворено рекла какву политичку агенду заступају они који подржавају протесте, а један од најважнијих циљева је свалити на Србе као народ и Србију као државу колективну одговорност за злочине и наводни геноцид.

– Ово су грађански протести који подржавају Србију у ЕУ и не смемо заборавити да кренемо са суочавањем са прошлошћу, јер ако је могла Немачка 1946. да крене да се суочава са својом, зашто не би могла и Србија? Да се суочимо са својом кривицом и злочинима који су рађени у наше име, морамо кад тад да погледамо то, да схватимо и рашчистимо са самима собом – рекал је Поповићева.

Политика

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *