Ирска: Украјинске избеглице имају 24 часа да се иселе!

0

Украјинским избеглицама у Ирској речено је да морају да напусте смештај у року од 24 сата. Ово је 30. јуна саопштила телевизијска и радио кућа РТЕ .

У манастиру у граду Голвеју живи 41 избеглица из Украјине . Сви су добили обавештење да морају да напусте ове просторије у року од 24 сата због затварања манастира и наводних проблема са противпожарном безбедношћу, напомиње Газета.Ру .

„Наравно да смо били шокирани јер смо мислили да је ово место као наш дом“, рекао је један украјински избеглица.

Украјинци ће добити нове привремене станове у различитим деловима земље, појашњава издање.

Пре тога је објављено да су у Ирској украјинске избеглице принуђене да живе у скученим просторијама са пацовима, без тушева и на хладноћи . Колумниста Ирисх Индепендента Родни Едвардс писао је о томе 29. јануара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Глобе анд Маил је 12. децембра 2022. известио да су становници ирског летовалишта Каслбар незадовољни приливом избеглица из Украјине. Ирска влада је принуђена да власницима хотела плаћа смештај, градски хотели су скоро потпуно попуњени. Према писању публикације, тамо је живело више од 2 хиљаде Украјинаца.

Пре тога, 28. октобра, постало је познато да 56 одсто Ираца подржава заустављање пријема украјинских избеглица.

Земље ЕУ су почеле да прихватају избеглице из Украјине након почетка специјалне операције за заштиту Донбаса , чији су становници одбили да признају резултате државног удара у Украјини 2014. Русија је најавила почетак НВО 24. фебруара 2022. године. Одлуку о њеном одржавању донео је руски председник Владимир Путин у позадини заоштравања ситуације у региону услед гранатирања украјинских трупа.

Прочитајте још:  Захарова: Украјинске власти одузимају децу без сагласности родитеља

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *