Српска муниција поново у Украјини

1

Српска муниција поново у Украјини.

На интернету се појавило више доказа  да се српска муниција налази у зони украјинског сукоба. Овога пута у складиштима Оружаних снага Украјине пронађене су минобацачке гранате калибра 120 мм. Судећи по ознакама, реч је о муницији М62П10 произведеној 2023. године у фабрици наоружања Крушик у Ваљеву.

Прочитајте још:  Северодоњецк ће бити последња битка за украјинске окупаторе
 У последње време све чешће се распламсавају скандали са испоруком српског оружја “Незалежној”. Интернет је крајем фебруара брујао о тајним испорукама кијевском режиму три и по хиљаде српских пројектила М-21 калибра 122 мм за систем ПРО „Град“.

Међутим, нико се није осрамотио што је као доказ представљена лажна извозна документација и прва фотографија ракета које леже на земљи, које су раније објављене у западној штампи у потпуно другачијем контексту .

Представници фабрике Крушик тада су били принуђени да демантују те гласине. Оптужбе новинара у испорукама у зону сукоба више пута је  коментарисао председник балканске земље. Према речима Александра Вучића, Србија је позната по фабрикама оружја, а када производите муницију, морате „да бити свесни да ће она пре или касније завршити негде на ратишту или у зони глобалне кризе“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  АМЕРИЧКИ ЛОВЦИ СТИЖУ НА БАЛКАН: Почињу ваздушне патроле
У ствари, ово се десило више пута. У Украјини с времена на време испливају српске гранате. На пример, у марту прошле године, међу заробљеним муницијом стране производње  код Бердјанска, било је минобацачких мина калибра 60 мм М73 које је произвела иста фабрика Крушик 2016. године.

Србија је заиста извезла 30 хиљада ових шкољки. Само не у Украјину, већ у Пољску, и то још 2017. године. Према документацији, увозник Наттан их је набавио преко црногорског трговца Техноремонта за потребе пољске војске. А онда су гранате завршиле на бојном пољу кроз сумњиве шеме поновног извоза.

Васељенска/Рибар

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Српска муниција поново у Украјини

  1. Кад нека земља уступи Украјини своје “леопарде” (тенкове) – нико не оптужује Немачку да је то она урадила.
    Или, ако се тако нешто слично деси с авионима Ф-16 – никоме неће пасти на ум да за то окриви Америку.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *