Црква разматра да искључи Млађу Ђорђевића, Ивановића, Кесића

6
духа

Вазнесењска црква у Београду (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Српска Православна Црква размишља о могућности да поједине јавне личности искључи из Цркве.

Наиме, како сазнајемо од извора блиском патријарху Порфирију, на њега се последњих дана врши притисак од стране појединих владика да се из Цркве искључе Млађа Ђорђевић, Иван Ивановић, Зоран Кесић, Марко Видојковић и још читав низ појединаца који свакодневно блате углед СПЦ, њених владика али и читавог православног народа.

Они у свакој прилици, чак и када тема није црква, гледају како да поткаче и омаловаже Цркву. Наш извор подсећа да је СПЦ у Црној Гори својевремено прибегла том потезу тако што је из Цркве искључила Мила Ђукановића, Душка Марковића и још 10 министара и 36 посланика због вређања, омаловажавања и покушаја забране деловања СПЦ у Црној Гори.

“Ово није спин, заиста постоји велика дилема у врху СПЦ шта да се ради са тим јавним личностима које отворено блате, пљују, изгругују се Цркви а крштени су људи, значи припадају тој Цркви. Патријарх није најсрећнији због предлога и ако пристане, биће са тешком муком ако га притисну остали епископи, али добар део епископа хоће да се то уради, односно да се те јавне личности изопште из Цркве. Као што се урадило у Црној Гори са оним политичарима који су стали уз Мила против СПЦ”, каже извор за Васељенску.

“Шта то значи за оне који су искључени? Они више не могу да се причесте у Цркви, не могу да кумују на венчању, не могу да кумују на крштењу, нема опела за њих, значи сахрањују се као комунисти, једноставно не могу никакве ствари у Цркви да обављају. Дете своје могу да крсте уз нарочит благослов, то јест може њихова супруга, не могу они… Дакле, ту има читав низ консеквенци.”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Како муслимани који живе у Србији исмевају државу, а све преко наших леђа: Судија говори српски, а преводе га на "босански"

Напади на СПЦ су се интезивирали након што патријарх Порфирије није благословио увођење родно осетљивог језика а посебно након почетка протеста против насиља који такође нису добили подршку СПЦ.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

  1. Hahaa boze koliko smo mi zatucan narod. Verujem u Boga ali crkva je nesto najdalje od Boga. Uopsteno Crkvu cine skupina verujucish ljudi koji svoj nacinom zivota dokazuju svoju pripadnost. Ova nasa pa i ostale crkve, to je jedna mafijska irganizacija gde se okrece velika kolicina novca. Bilo bi mi cast izbaciti me iz crkve u kojoj je jedan Kacavenda poznati pedofil pa i homoseksualac imate snimak .. da ne nabrajam ostale, samo napred

      1. Druze da li si procitao mozda bibliju, stari i novi zavet? Pisma vladike nikolaja barem? Uglavnom oni koji su drski i bezobrazni kao ti, pojama nemaju o veri, prvo izgradi svest ko si ti a ko je bog i gde je granica pa pricaj nekom da je komunista…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *