СВЕ О ПОБУНИ ВАГНЕРА: Путин и Пригожин састали су се 10 дана раније у четири ока! (ВИДЕО)

0

Вагнер није нека најамничка скупина скупљена са коца и конопца. То је пројекат ГРУ-а. Сада се то зове ГУ, Главна управа војно обавештајне агенције, и они су 2008/2009. године проценили да им је потребна организација за дискретно деловање у иностранству, рекао је Андреј Ћирић, коментатор и врстан познавалц војне доктрине и тактике, приликом гостовања на каналу Прави одговор у емисији Луча.

Он је изанализирао све детаље побуне, а како каже, сви су били затечени, укључујуђи и Украјинце који нису искористили насталу ситуацију.

– Мислим да Украјинци нису знали шта се дешава, а када су се освестили, било је касно – казао је он.

Ћирић је уверен да је Јевгениј Пригожин имао намеру да ухапси министра одбране Сергеја Шојгуа и начелника генерелштаба Валерија Герасимова, који су се налазили у Ростову, међутим, они су му измакли, па је кренуо на Москву.

– Шојгу није у милости још од прошле године. Одговоран је за бројне пропусте много пре рата и током рата и није популаран у јавности – казао је.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је говорио и историји сукоба Пригожина и Шојгуа, а пуно тога се своди на новац. Ипак, Шојгуа, како је навео није лако сменити.

– Шојгу је једна од најтврђих фигура који је преживео све још од Совјетског Савеза. Преживео је Јељцина и Путинову власт, и он има неке дубинске структуре иза себе. Можете да смените било кога, али то онда значи замерање и тој особи и целој структури која стоји иза њега – навео је Ћирић. .

Прочитајте још:  Градоначелник Париза: Руски и белоруски спортисти неће бити добродошли у град

Према његовим речима, није немогуће да је Пригожин искоришћен за обарање Шојгуа.

– Пригожин се десет дана пре побуне састао са Путином у четири ока, разговарали су неколико сатаи, и нико не зна о чему – напоменуо је Ћирић.

Он је говорио и о сукобима Вагнера са руским регуларним снагкма, зашто је оборен иљушин те да ли је Пригожин свесно послат у Белорусију. Да ли ће Шојгу бити смењен кад све ствари „мало слегну“, ко се помиње као наследник, о свему томе и много чему другом везано за ову побуну погледајте специјалну емисију на каналу Прави одговор.

Правда

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *