Оружане снаге Русије крећу ка Купјанску

1

Оружане снаге Русије крећу ка Купјанску.

Руска војска полако али сигурно напредује на Купјанск, који је изгубљен прошле јесени.

Ово је на радију „Комсомолскаја правда“ изјавио војни командант Николај Долгачов, који ради у овом правцу, преноси дописник „ПолитНавигатора“.

Према речима Долгачова, покушаји Украјине да запуши рупе са мобилисаним не доносе успех.

„Сада ситуација није таква да се свакодневно крећемо километрима, али смо током протекле недеље прешли више од километра у правцу Купјанска. То је велика промена, тактички гледано, јер је заузето неколико кључних непријатељских упоришта. Ово није први пут – овај правац је прилично успешан, наши падобранци раде тамо, прилично активно и ефикасно, користећи све тактичке трикове који су развијени током активних борби.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Непријатељ, заправо, покушавајући да засити линију фронта људством, једини начин да некако задржи наше борце, користи такву тактику. Али то му не доноси резултате и успех – само значајан број људства од непријатеља бива нокаутиран, губи се свакодневно. У подручју где радимо, а то је око четвртине генералне линије фронта, свакодневно се нокаутира око двеста до три стотине јединица људства, уништава се“, рекао је Долгачов.

Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Оружане снаге Русије крећу ка Купјанску

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *