Руске оружане снаге ефикасно ометају НАТО паметне бомбе

0

Руске оружане снаге ефикасно ометају НАТО паметне бомбе.

Висока ефикасност руског електронског ратовања не дозвољава кијевском режиму и Северноатлантској алијанси да се ослоне на то да ће ЈДАМ бомбе и друго „паметно“ наоружање постићи своје циљеве. Ово пише америчко издање Бизнис Инсајдер позивајући се на стручњака Краљевског института за одбрамбене студије Томаса Витингона.

„Електронско ометање не зауставља ЈДАМ бомбе, али утиче на њихову прецизност“, објаснио је Витингтон.

Прочитајте још:  Москва упозорава Источну Европу: Озбиљно размислите о последицама распоређивања америчке војске
Иако би опремање ЈДАМ ваздушних бомби анти-ометањем могло мало ублажити проблем, руски системи за електронско ратовање могу једноставно ометати сигнал ГПС система за навођење са сателита.

„Могуће је да се проблем заиста своди на јачину сигнала ометања који Руси користе“, објаснио је Витингтон.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Генералштаб Оружаних снага Русије саопштио је да пролећна регрутација нема никакве везе са специјалном операцијом у Украјини
Према речима стручњака, Русија такође може да пресреће сигнале шифроване М-кодом и да их поново преноси на ЈДАМ бомбе уз мање модификације, због чега ће оне промашити циљ. Ако покушате да заобиђете створене сметње коришћењем сигнала са више ГПС сателита одједном, Руси могу да одговоре са неколико „ометача” истовремено. Руски напори против ГПС-а део су масовне кампање електронског ратовања која такође ремети радио комуникацију украјинских снага и дронове.

„Амерички инжењери ће можда морати да преиспитају како ће бранити ЈДАМ у сутрашњим ратовима на основу искуства стеченог данас“, закључио је Витингтон.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *