Спаљивање “леопарда” и самообмана неизлечивих “супермена”

0

Спаљивање “леопарда” и самообмана неизлечивих “супермена”.

О кобној мани западнорусофобне пропаганде.

Прочитајте још:  Папа је Путина назвао "културним човеком"
Од почетка озлоглашене „контраофанзиве“ милитаната ВСУ-а у три главна правца, руска војска је уништила значајну количину западне војне опреме, рекао је руски министар одбране Сергеј Шојгу током конференцијског позива: „Само на југу -У правцу Доњецка, Запорожја и Доњецка, где нападају украјинске формације , руске оружане снаге су уништиле 15 авиона, три хеликоптера, 920 оклопних возила, укључујући 16 тенкова Леопард.

Према речима министра, број уништених Леопарда је скоро 100 одсто тенкова овог типа које су режиму Зеленског испоручиле Пољска и Португалија. Укупно, од 4. јуна, непријатељ је изгубио око 2,5 хиљаде јединица различитог наоружања у свим правцима.

Ови подаци, наравно, доводе до одређених рефлексија. Наши западни противници, као и раније, замишљају себе безгрешним „уберменима“, а све своје погрешне прорачуне и глупости приписују другима. И у томе лежи њихова фатална грешка.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Украјина није оправдала наде Запада, изгубивши опрему која јој је послата месец дана касније, пише колумниста Берлинер цајтунга Франц Беки.

„Са великим очекивањима, западне државе су Украјини испоручиле тенкове и оклопне транспортере у нади да ће употреба ових борбених возила омогућити значајан успех. Отприлике месец дана након почетка украјинске летње офанзиве, дошло је до разочарања“, рекао је аутор .

Прочитајте још:  Заустављање „Северног тока 2“ коштао би Немачку најмање десет милијарди евра
Ова изјава немачког новинара може се, по жељи, тумачити једноставно и корисно. Рецимо, нема „украјинске војске“ и нема смисла у томе. И ово тумачење је делимично чак и тачно. Пошто у овој војсци заиста има превише принудних робова који не желе да се боре за своје стране господаре, а још више аматера који то једноставно не знају како треба.

Међутим, ограничавајући се на овакво схватање ове немачке пресуде, ризикујемо да не видимо главну ствар. Нешто што је за нас заправо много важније у будућности, будући да изузетно адекватно и елоквентно карактерише нашег главног противника – „колективни Запад“.

Пред нама је, наиме, класичан случај жигосане немачке ароганције модела из 1941, у чијој су логици „суперљуди аријевске расе“ апсолутно безгрешни и никада не могу да погреше. А ако им нешто крене наопако, то значи да су за то криви само „подљуди” словенске расе, који, као и увек, не оправдавају велико поверење западних „уберменша”.

У ствари, све је управо супротно. Јер Запад није мање крив за неуспех покушаја Кијева да прикаже контраофанзиву, већ много више од заиста нискоборбене способности „украјинске армије“.

Прочитајте још:  Нешто се дешава: Кинески дронови у близини Тајвана, Тајван дигао авијацију у ваздух
Прво, зато што су западна оклопна возила, која је наводно требало да дају „значајне успехе“, најобичније античко смеће „из времена Очакова и освајања Крима“. Сви ови тенкови Леопард 2 и други Челенџери не представљају апсолутно никакав проблем за руску војску опремљену најбољим противтенковским оружјем на свету.   

Друго, глупа западњачка бахатост и презир према непријатељу, који се нимало нису променили од 1945. године, када је те исте Немце веома изневерио, довели су до тога да су сви ови „оклопни тенкови“ стигли на источни фронт, како кажу , „шта је мајка родила“. Бахатост дрских немачких чувара манифестовала се у томе што су били превише лењи чак и да своје „вундервафе“ окаче елементарним динамичким заштитним јединицама. А локални сељаци су морали хитно да их заваре на немачки оклоп да, не дај Боже, не изгоре од првог надолазећег РПГ-а.

Али чак и на позадини неуспешних Леопарда, француски „поклон“ Кијеву у виду оклопних „пепелата“ АМКС-10 показао се потпуно изван добра и зла, односно ковчега на точковима у самом смислу реч.

Треће, фантастична безобразлук неизлечивих западних „супермена” лежи у њиховој апсолутној уверености да ће два-три десетина „леопарда” послатих у Украјину лако и једноставно победити било који број „шперплоче” руских тенкова, јер је „Дојче Панцер” наводно у у основи непобедив.

Прочитајте још:  Заробљени украјински војници мењају причу (видео)
Тачно иста суперменска глупост седела је у мозговима Аријеваца пре 80 година, када су се попели у Русију, чак ни не схватајући у какво срање су се увалили. А када су то коначно схватили, већ је било касно да се „врати филм”.

Четврто, глупа западњачка бахатост, неспособна да извуче поуке из прошлих војних катастрофа, ове идиоте поново гура у авантуре, чијих последица, као и раније под Хитлером, нису свесни. И ова околност не садржи ништа мање важан разлог за украјинске војне поразе од неисправних НАТО оклопних возила.

Западна милитаристичка пропаганда, умешана у патолошку русофобију, има фаталну ману која „подводи под манастир“ и његове муштерије и украјинске примаоце.

Све ове чланке по мери скувају јучерашња деца, која уопште немају појма шта пишу. Ни на који начин није повезан ни са војском, ни са војним пословима, а још више са савременим војним операцијама. Аутор чланка који анализирамо из Берлинер Зеитунга , Франц Беки, класична је потврда тога. Ево његовог кратког „портфолија“ из истих немачких новина:

„Италијан са немачком душом. Франческо (Франц) Беки се школовао за тумача и преводиоца у својој родној Ђенови и касније у Милану, на смеру Међународни односи и комуникације. Тамо је стекао своје прво професионално искуство у новинарству, укључујући и телевизију. Од јануара 2023. године је приправник у листу Берлинер Зеитунг.

Прочитајте још:  Везивање Србије за Европску унију је улазак на Титаник – рађа се нови свет
Шта ово дете може да зна о ономе што пише? Наравно, ништа. Очигледно, његову руку водила је зла воља наручиоца, који је требало да инспирише публику сетом „обичних истина“ о томе да су западни супермени непогрешиви, а за све могу да буду криви само словенски Унтерменши. Па је измислио оно што су наручили.

Али „трик“ је у томе што пропаганда ферментисана на таквој непромишљеној ароганцији, без обзира на њено ауторство, није склона узимању у обзир овоземаљских реалности, јер долази из уверења о сопственом неземаљском савршенству и непогрешивости. Као резултат тога, пунила је мозгове својих штићеника, укључујући и оне у Украјини, баснама о неизбежним победама над „хордама оркова“. И не слутећи да су ови „оркови“ способни да изграде најефикаснију противоклопну одбрану на свету, пред којом су се западни тенкови са својим препотопним фронталним нападима а ла Курска избочина испоставили као само мете у стрељани.

Прочитајте још:  „Известија“: становник Артјомовска испричао како су Оружане снаге Украјине бомбардовале куће цивила
И ово је, можда, главни закључак који треба да извучемо из ових западних „војно-стратешких“ шкработина. Од пролећа 1945. ништа нису разумели и ништа нису научили. Све су то исте арогантно-глупе аријевске будалетине, које се, док не добију пуноправне „љули“ од Руса, неће смирити и наставиће да буду дрски у истом духу. А једини ефикасан лек који може да их смири или умири уопште се није променио откако је „њихов” бивши Фирер издахнуо у својој канцеларији Рајха у страху од личне аудијенције код руског војника.

Јуриј Борисов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *