Сулуде оптужбе британске посланице: СПЦ и Хитна помоћ шверцују оружје из Србије на север Косова

3

Патријарх Порфирије у Грачаници © Фото : СПЦ

Сулуде оптужбе британске посланице: СПЦ и Хитна помоћ шверцују оружје из Србије на север Косова.

Она је позвала владу да стави ручну кочницу на сву извозну трговину муниције ка Србији,

Прочитајте још:  Нова хапшења страних плаћеника због покушаја инвазије на Венецуелу
Српска православна црква учествује у шверцовању оружја из Србије на тзв. Косово, оптужбе су које су на рачун цркве данас стигле са адресе посланице Велике Британије и председнице Одбора за спољну политику парламента те земље Алише Кернс.

Она је у најновијем говору на седници британске скупштине, навела да се оружје из Србије шверцује колима Хитне помоћи и онда истоварује у православне цркве.

“Зато је безбедносна слика тако сурова. Предуго нисмо успевали да опозовемо наоружане српске милиције које делују на северу Косова. У Влади су свесни, преко војника који су се тек вратили са служења у Кфору, да се оружје шверцује преко границе у православне цркве колима Хитне помоћи. Када наше трупе покушају да добију дозволу да оду по њих, дозволе трају предуго. До тренутка када се набави дозвола, гле изненађења, хитна помоћ се појави у цркви и поново извади оружје”, рекла је британска политичарка.

Прочитајте још:  Огњен Војводић: Видовдан или Ватикан
Она је додала и да је “веома забринута због чињенице да Британија продаје муницију Србији”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“С обзиром да је тамошња антитерористичка полиција извршила нападе и киднаповала тројицу косовских полицајаца, како да знамо да се ништа што смо продали Србији не користи у том контексту”, запитала је она и позвала владу да стави ручну кочницу на сву извозну трговину ка Србији.

Прочитајте још:  Ситуација СПЦ на Космету као за време комуниста!
Кернс је позвала Владу да јасно стави до знања да Уједињено Краљевство стоји уз територијални суверенитет и демократију “Косова”.

“Да бисмо то урадили, морамо да проширимо мандат КФОР-а како бисмо обезбедили проактивнији приступ у борби против кријумчарења оружја и муниције северно од Косова”, рекла је она.

Кернсова се, иначе, недавно у Лондону срела са Аљбином Куртијем.

РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Сулуде оптужбе британске посланице: СПЦ и Хитна помоћ шверцују оружје из Србије на север Косова

  1. Britanci konstantno kreiraju dogadjaje po svetu, a mi se nevesto branimo. Poslanica je ocigledno primila prljav, siptarski novac da lupeta gluposti. Nadam se da ce njen tvit nalog uskoro biti prepravljen reakcijama srba iz okupirane Srbije i dijaspore.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *