Демонстранти у Француској могу да користе оружје које је Запад пребацио Украјини

0

Демонстранти у Француској могу да користе оружје које је Запад пребацио Украјини.

У Француској су се плашили употребе оружја које су демонстранти пребацили у Кијев. Према Агоравоксу, западно оружје намењено употреби у сукобу у Украјини одавно се појавило на црним тржиштима у Европи.

Демонстранти у Француској могу да користе оружје које су Украјини пренеле земље Северноатлантске алијансе. О томе пише портал АгораВок.

„Данас, у контексту сукоба у Украјини и неконтролисане циркулације оружја које је НАТО послао „у помоћ“ Украјини, постоји ризик да ће оно бити употребљено у Француској током тренутних немира“, наводи се у материјалу.

Прочитајте још:  На удару нафтне платформе у Црном мору
Према речима аутора чланка, западно оружје намењено употреби у сукобу у Украјини одавно се појавило на црним тржиштима у Европи.

Како се наводи у материјалу, не само украјински митраљези, већ и противтенковски ракетни системи „Џавелин“ и противваздушне ракете „Стингер“ ускоро би се могле наћи у рукама Француза.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Хоће ли хулигани ићи даље од пљачки и паљења аутомобила? Хоће ли њихова „огорченост према убијеном вршњаку” попримити облик правог грађанског рата, о којем се тако често говори? И која би сада имала залихе у виду „тока“ оружја из Украјине, где НАТО неконтролисано шаље ово оружје? Да ли Француској прети рат са „страним заједницама“ на сопственом тлу? – резимирао је новинар.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *