Макрон гаси друштвене мреже: “Кад ствари измакну контроли”

1
Макрона, макрон

Емануел Макрон (Tanjug/AP Photo/Michel Euler, Pool)

Председник Француске Емануел Макрон, који се бори да обузда још једне насилне протесте широм земље, састао се у уторак са градоначелницима и предложио идеју да се регулише или ограничи приступ друштвеним мрежама, у зависности од зависности од одлуке .

Након полицијског убиства Наела М. 27. јуна, нереди су захватили Француску, што је резултирало штетама од милијарде евра, због чега су многи сукоби координисани преко друштвених мрежа као што су Снепчет, ТикТок или Инстаграм, преноси “Еурактив”.

Како преноси француски медији, Макрон је у уторак рекао да “када стварају измакну контролу, можда ће неко морати да регулишете или мањи приступ друштвеним мрежама”.

Говорило се и о томе да француска влада разматра смањење приступа интернету.

Ипак, Министарство унутрашњих послова је то у недељи у твиту назвало „лажним вештима“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

АФП је исто пренео да је то лажна вест и објаснивши да је то “технички неизводљиво и незаконито у Француској”.

Улични немири у Француској јењавају, али не и поделе у друштву, после полицијског убиства 17. годишњег тинејџера Наела М.

Са једне стране, француски екстремни десничар Жан Месиха, иницирао је успешну, али контроверзну кампању прикупљања средстава за породицу полицајаца оптуженог за убиство достављача пице мароканско-алжирском пореклу. Врло брзо је објавио да се обуставља кампању у којој је прикупљено 1.636.240 евра.

“БФМ ТВ” наводи да је Месиха под притиском најавио обустављање своје кампање и одустајање од намере да поднесе тужбу због клевете против Наелове

Породица убијеног Наела поднела је тужбу наводећи да је групно финансирање породице окривљеног полицајца засновано на томе да би се жртва криминализовала и обезбедила подршка јавности за полицајца који је преносио АП.

Прочитајте још:  ТАЛАС ПРОТЕСТА ШИРОМ ЕВРОПЕ: Људи на улицама, због штрајкова прети паралисање градова (ВИДЕО)

Са друге стране, непосредно пре него што га је Месиха потврдио да обуставља кампању, против њега је посланик из редова француских социјалиста Артур Делапорте из Калвадоса поднео тужбу, оспоравајући кампању правни лег.

Месиха, рођен у Египту, жестоки критичар миграције из Африке, бивши је званичник ултрадесничарске партије “Национално окупљање” Марин Ле Пен, из којег је кратко прешао у другу, новоосновану странку и крајње, а потом и државе.

Премијерка Елизабет Борн упозорила је да прикупљање новца за породицу затвореног полицајца није допринело смиривању ситуације, баш као и министар правде Ерик Дипон-Морети, који је на радију “Франс Интер” упозорио на могућу инструментализацију целог случаја.

Талас жестоког насиља букнуо је широм Француске као гневна реакција омладине из предграђа и урбаних стамбених пројеката за сиромашне, против француске државе коју многи млади људи имигрантских корена оптужују за системску дискриминацију.

Иако се чинило да је и ноћас, другу ноћ у низу настављен пад интензитета насиља, појавили су се извештаји да је у недељу у Марсеју погинуо 27-годишњи мушкарац.

Локално тужилаштво је у уторак отворило истрагу за “смрт изазвану ударцима и употребом или претњом оружјем”, јавио је и лист “Марсељез”, навео да је вероватан узрок био смрт 27-званог ударца у грудну кошуљу. пројектила” , могуће шок бомбом које француска полиција рутински користи за сузбијање нереда.

РТ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Макрон гаси друштвене мреже: “Кад ствари измакну контроли”

  1. ..a Holandija ( za svaki slucaj) uvodi zabranu nosenja telefona i iPad u skole, a to je uglavnom ceo dan kada su u pitanju srednjoskolci i studenti. Stite mlade od loseg uticaja elektrozracenja. A jedan nas portal u naslovu konastatuje : tako to rade napredne zemlje !!!!!! Holandija koja ogranicava broj stoke, oduzima farme od kojih su neke stare po stotine godina. Aman, bas napredno, agendno 35 i dalje i buducnost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *