европе, вучић

Александар Вучић

Пао би Вучић до сада, као гњила крушка, да није вас. Е, а ко сте то ви? Просто то сте ви „опозицијо“ тј. Друго Вучићево Ја, као што видите са пуним и именом и презименом.

Али, не би Вучић тако дуго био на власти да има само Друго Ја, има он и треће и четврто, такорећи безброј Вучићевих ја. Није ми се десило, бар колико знам, да већ после две реченице, морам да закукам и пред Богом и пред народом на судбину клету. Господе Боже (народ сам поменуо само зато јер се тако каже) да ли смо стварно толико грешни кад нас, сваки пут, предајеш све горем од горега. Ево, један безобразан, ми добацује да нисам у праву већ да само постоји прва, друга и трећа смена и тако у круг. Ако је тако, а изгледа да јесте, нама нема помоћи ни да нам се Марко Краљевић по трећи пут јави. Приметио сам, додуше, да кад год наљутимо Вучића, галамећи Вучићу лопове или још горе Вучићу… он нас преда свом другом ја или трећем или четвртом итд. Ево само неколико примера.

 

Каже Вучић тј. његово прво ја да Косово и Метохију никад неће признати (заборави, врло често, да каже као независну државу што зна да ме јако забрине), те да ће заштитити српски народ и од глади и од жеђи, Шиптара се скоро не дохвата.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Али онда наступа Вучићево Друго Ја, познатији као Лепи Ћута. ‘Оће Вучић да и Друго његово Ја буде лепотан. Претходно је Лепог Ћуту пустио у скупштински ресторан, па у скупштину и најпосле га поставио за председника скупштинског одбора за екологију. И сад то Вучићево Друго Ја изјављује да је Косово и Метохија давно изгубљено и да је ово сад само батргање, што би се рекло: самртни ропац.

Прочитајте још:  Еадејли:Мултивекторски Вучић: Србија жели да буде примљена у ЕУ, да развија везе са САД и Русијом

 

Као Треће Вучићево Ја навео бих Ратка Ристића, доктора и професора и декана и проректора, који, после укидања пројекта “Јадар” тј. рудника литијума у Рађевини и Јадру, рече на јавном сервису (мада је тепих сервис много озбиљнија установа) да је он тј. треће Вучићево Ја илити Ратко како га понекад викају, велики поборник рударства, само не у изведби приватних компанија и не са тренутним технологијама. Препоручује се, Треће Вучићево Ја, да он погледа студије о отварању рудника литијума и уранијума, што да не и једно и друго је у Рађевини и Јадру, а онда наручиоци студија да погледају њега и његове џепове, па да онда парафира као и много шта пре тога. Само мало дигресије. Вучићево Треће Ја је изјавило да је тачно да је потписао (иако је и преклињан и упозораван да то не чини) као члан Ревизионе комисије Владе Републике Србије, да се на поткопаоничким рекама – бисерима и лепоте и здравља Самоковки и Јошаничкој реци може изградити 14 мини хидроелектрана, без негативног утицаја на природну средину. Бранио се тада Ратко (тада нисам ни знао нити осећао да је то Треће Вучићево Ја, чега се стидим, јер ја овакав па да нешто не знам) да док је потписивао дозволе за МХЕ није знао за негативно дејство истих на природну средину. Да је то изјавило неко „техничко“ лице из неких тамо… па ни по јада. Али Вучићево Треће Ја је и доктор и професор и декан Шумарског факултета и проректор Београдског универзитета и члан многих владиних комисија. Иначе ужа специјалност, напред наведеног Вучићевог Трећег Ја је ерозија шумског земљишта а наведене реке Самоковка и Јошаничка река, ко за инат и извиру и добрим делом теку кроз шуму и налазе се у заштићеном подручју природе и националном парку, Копаонику. О, зар се и ово може опростити? Изгледа да може, тим брже ако се од најбољег друга из СПС-а који је својевремено, а ипак не тако давно (Горан Триван, 2019. их шта су пројеката ова два стара друга одрадили!), дочекивао делегацију Рио Тинта и обећавао им подршку нашег Министарства заштите животне средине у реализацији пројекта “Јадар”, пређе до Двери. Али ми то не можемо ни заборавити ни опростити.

Прочитајте још:  Вучић стигао код својих: У Охриду очекује састанак са Рамом и Дританом

 

Четврто Вучићево Ја би био извесни Микица ‘армоникаш. То вам је онај, што би народ рекао, пљунути Чеда Брба, а то вам је онај лик из романа “Хајдуци” Бранислава Нушића. Ђак никакав, владање непримерено… Али том, савременом, Чеди Брби, Вучић (онај први оригинални) је наменио једну „опозициону“ странку, зна Вучић да награди, што јес’ јес’.

Пето Вучићево Ја је, ко други, него Небојша Зеленковић који тражи међународну конференцију о Косову и Метохији. Чак се прича да је то Пето Вучићево Ја предложило Вучићу (оригиналу) да позове Ердогана и замоли да пошаље бар 500 својих низама да заштите Србе на Косову и Метохији од српске затуцаности, од Српске Православне Цркве, од Пећке Патријаршије, од Грачанице, од Високих Дечана, од Газиместана, од… Ја опет никако да схватим како су нама Турци пријатељи, па уби.

Сваки следећи серијски број све више личи на оригинал.

Шесто Вучићево Ја, два у један, Драган Риђи и Вареника раде стерео. За разлику од претходних модела који морају још да вежбају, овај искусни дуо покрива готово све Вучићу важне теме уз редовну забаву за шире народне масе аферама за свачији укус од којих никад ниједна не доживи расплет и одговорност актера, али Боже мој, то и није циљ, зар не?

Дакле Вучић поседује страшну моћ мултипликације, има га и где га нема. Касетне бомбе су играчке за Вучића. Кад вам се неко представи као Владета или Лажовић, Саво Кајмак (млади или стари није битно), Бошкић, Миливојевић, Златко, Мекетић, Ивана, Драгана и тако даље и тако даље, не верујте да су то они све су то Вучићи у књигама заведени под разним бројевима.

Прочитајте још:  Говор мржње из “круга двојке”: Како је народ Републике Српске заслужио увреде самозване елите

Председник удружења „Заштитимо Јадар и Рађевину“

Момчило Алумпић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *