Додик: Сва реаговања као да су писана истом руком или на истом месту

0
додик

Додик: Сва реаговања као да су писана истом руком или на истом месту.

Прочитајте још:  Српска „супер пума” на Хвару забринула Хрвате
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да сва реаговања, која су уследила након што је потписао указ о проглашењу закона којим се неће објављивати одлуке високог представник, као да су писана истом руком или бар на истом месту.
„Нико од узбуњивача не наводи који члан Устава је прекршен, нити која одредба Дејтонског мировног споразума је повређена. Сва реаговања су пуна празних фраза и флоскула да и не заслужују темељиту реакцију“, рекао је Додик Срни.
Додик је нагласио да је Уставни суд БиХ једини који је у последњих месец дана изашао из оквира Дејтонског мировног споразума и Устава, али да нико од, како је казао, лажних државобранитеља није реаговао.
„Народна скупштина Републике Српске морала је да одбрани интересе Српске и то је и учинила. Све у складу с Уставом БиХ и Дејтонским мировним споразумом. Застрашивање грађана угрожавањем мира и помињање деведесетих само је изговор за нешто што појединци очекују да ће се десити, а никако реалан пресек ситуације у БиХ“, истакао је Додик.
Прочитајте још:  Сарајево: Сукоб полиције и демонстраната (видео)
Он је оценио да је БиХ у политичкој, а никако у безбедносној кризи о чему сведоче мирне улице градова широм БиХ, пренео је портал РТРС.
„Сва питања која су отворена у БиХ су само и искључиво политичке природе и биће решена политичким путем. Они којима је глава остала у деведесетим не заслужују да се баве политиком 2023. године било да су у Федерацији БиХ или у некој од амбасада“, поручио је Додик.
Подсетимо, Додик је раније данас потписао Указ о проглашењу Закона о измени Закона о објављивању закона и других прописа Републике Српске. Потписивањем Указа о проглашењу тог закона престаје обавеза да се у Службеном гласнику Српске објављују прописи и други акти које доноси високи представник у БиХ.
Народна скупштина Републике Српске 21. јуна је на посебној седници по хитном поступку усвојила Закон о измени Закона о објављивању закона и других прописа.
Спутњик
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=QiqowV5qbn0

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *