ТРИ НАЈБОЉА ЧАЈА ДА СЕ РАСХЛАДИТЕ: Шта се од напитака препоручује на врућини

0

(Фото: Pixabay)

Ако због врућине посежете за леденим газираним соковима или пивом, и очекујете да ћете се тако расхладити – грешите. Уместо ових напитака, па макар вам били и омиљени, направите чај, који можете пити хладан, млак, или чак топао, што ће помоћи да се ознојите, а на тај начин се тело хлади.

За освежење можете изабрати укус који највише волите, али неке врсте чаја се посебно препоручују током врућине.

Од нане

Чај од нане благотворно делује на цео организам, а садржи велику количину ментола, који у телу активира рецепторе осетљиве на хладноћу због чега пружа осећај хлађења. Овај чај, такође, смањује надутост која лети може бити посебно непријатна, а нана утиче и на имунитет па је одлична у борби против летњих вироза, а помаже и у олакшавању симптома алергије. Чај је најбоље правити од свежих листова менте.

Од мајчине душице

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ова биљка се најчешће користи у традиционалној медицини, свакако не без разлога и то за ублажавање симптома прехладе, кашља, смањење грчева у мишићима, а помаже и у регулацији телесне температуре. Мајчину душицу, у дози од кашичице и по, прелијте са два децилитра вруће воде и када мало одстоји процедитре и попијте.

Од камилице

Камилица је најпопуларнија биљка за припрему чаја у свету, а њена лековита својства тешко је и набројати. Препуна је антиоксиданаса који смањују ризик од настанка бројних болести, као што су болести срца и пробавног система. Састојак апигенин успешно се бори против малигних ћелија карцинома дојке, црева, простате, коже и материце. Уједно, камилица помаже у регулацији шећера у крви, благотворно делујући на гуштерачу, односно производњу инсулина.

Прочитајте још:  Кампања обмане за бивалентне ковид вакцине

Новости

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *