У Москви се разговарало о могућности уласка Србије у НАТО

0

У Москви се разговарало о могућности уласка Србије у НАТО.

Земље западног блока неће моћи да увуку Србију у НАТО, јер је становништво ове земље и даље веома проруски оријентисано.

Ово је рекао војни аналитичар Александар Артамонов у емисији радија Комсомолскаја правда, преноси дописник ПолитНавигатора.

Студио је питао да ли би Србија у некој перспективи могла да уђе у НАТО.

„Овде ће дискурс бити нешто тежи. Да подсетим да Бугарска, која је одавно апсорбована у зону Алијансе, представља одређене проблеме за НАТО. Када су бугарски војници добили мете раста обучене у руске униформе, одбили су да пуцају на њих и захтевали да се мете замене.

А Србији, која, за разлику од Бугарске, има много више проруских осећања, тешко је претпоставити да ће Србија брзо ући тамо. Европски политичари неће постићи консензус међу својим бирачким телом. О Косову, јер проблеми ескалирају и Русија је до данас пружала огромну подршку Србији.

Разумем да је то сан политичара НАТО блока, али не мислим да је ово пројекат који се брзо спроводи. Тачније, Србија ће бити једна од последњих која ће ући у блок и надам се да никада неће ући“, рекао је Артамонов.

Прочитајте још:  Путин је позвао украјинске милитанте на ослобођеним територијама да се предају
Он је истакао да су Срби веома тврдоглав народ и да се неће савијати под притиском Запада.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Да подсетим, са становишта тврдоглавости Срба, ни нацистички освајачи нису могли да се изборе са њима током Другог светског рата, иако је Србија била у центру света Осовине. Па ипак, све до 1944. године српски партизани су наставили да делују.

Чак су и бели козаци,, који су пратили немачке трупе, гурнути против њих, а Срби су ипак наставили да делују. Нација нема квасца да лако попусти“, закључио је аналитичар.

https://vk.com/video-66772954_456246700

Васељенска/Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *