Пристрасно Тужилаштво БиХ не реагује на злоупотребу деце за ширење националне мржње

1

(фото:Политика)

Пристрасно Тужилаштво БиХ не реагује на злоупотребу деце за ширење националне мржње.

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Мирослав Вујичић рекао је да је Тужилаштво БиХ пристрасно и да то показује чињеница да није било реаговања на фотографије деце у Сребреници са репликама оружја и ратним заставама такозване Армије БиХ, док се кривичним делом квалификују објављене фотографије са подигнута три прста и генерала Војске Републике Српске Ратка Младића.

– На фотографијама из Сребренице видимо чисту злоупотребу дјеце, али на то нико не реагује. Из тих фотографија видимо да се дјеца не уче пријатељству, него се дјеца трују и од малих ногу уче да мрзе и припремају на ко зна шта – оцијенио је Вујичић.

Прочитајте још:  Оружане снаге Украјине желе да мобилишу децу и старије
Вујичић је изјавио Срни да је Тужилаштво пристрасност показало безброј пута, па и на последњем случају две студенткиње, од којих је једна на друштвеним мрежама подигла три прста, а друга објавила фотографију генерала Ратка Младића.

– То нам показује и овај посљедњи примјер. Дјевојке су на свом приватном профилу објавиле, а колико знам човјек на приватном профилу може објављивати шта хоће. То је властита страница – рекао је Вујичић и нагласио да су дјевојке сада под страшним притиском.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је обећао да ће девојкама бити пружена помоћ, па, како је рекао, ако затреба биће и пребачене на неки од факултета Универзитета у Источном Сарајеву или Бањалуци.

– Наћи ћемо начин да их заштитимо, јер је очигледно да је њихова студентска каријера у Сарајеву завршена – рекао је Вујичић.

Прочитајте још:  ДЕЦУ УЛИЦЕ ОДУЗИМАЈУ ОД РОДИТЕЉА: Заштитник грађана изнео податке о малолетничком просјачењу
Тужилаштво БиХ затражило је од Министарства унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево материјал у вези са две студенткиње, од којих је једна на друштвеним мрежама подигла три прста, а друга објавила фотографију генерала ВРС Ратка Младића, што ће оквалификовати као кривично дело.

Из кантоналног МУП-а су саопштили да се Тужилаштво БиХ изјаснило да се овај случај квалификује као кривично дело изазивање националне, расне и верске мржње, раздора и нетрпељивости.

РТРС

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Пристрасно Тужилаштво БиХ не реагује на злоупотребу деце за ширење националне мржње

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *