Кина: Нисмо заборавили бомбардовање амбасаде у Београду 1999.

0

Alan/Depositphotos

Кина: Нисмо заборавили бомбардовање амбасаде у Београду 1999.

Прочитајте још:  Кина: Сви они који нису подржали руско-кинески нацрт нешто крију
Пекинг није заборавио бомбардовање Амбасаде Кине у Београду 1999. године, у којем су погинула три кинеска држављанина, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Хуа Чуњин.

„Кинески народ није заборавио дуг крви који НАТО има због бомбардовања кинеске амбасаде у Југославији. Азијско-пацифичке земље не поздрављају ратну машину, а још мање азијско-пацифичку верзију НАТО-а која подстиче блоковску конфронтацију или нови хладни рат“, навела је Чуњин на Твитеру.

Она је додала да су неправедне оптужбе да Кина води политику принуде, јер је „НАТО тај који се бави блоковском политиком и војним операцијама широм света, претећи силом другим земљама и доводећи у питање интересе, безбедност и вредности света“.

„Није ли НАТО погазио међународно право и основне норме које регулишу међународне односе мешајући се у унутрашње ствари других земаља и упуштајући се у ратове, наносећи патње милионима људи у свету?“, написала је Чуњин.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У мају 1999. пројектил је погодио Амбасаду Кине у Београду током операције НАТО-а у СРЈ, убивши три кинеска држављанина. Алијанса тврди да је инцидент био грешка и да је мета напада била оближња зграда Савезне дирекције СРЈ за снабдевање и набавке.

НСПМ/Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *