Сирија одбацује непријатељски нацрт резолуције поднет УНХЦР-у о ситуацији у земљи

0

Фото: Принтсцреен

Сирија одбацује непријатељски нацрт резолуције поднет УНХЦР-у о ситуацији у земљи.

Прочитајте још:  Без реакције Шмита и МЗ на Насерове јавне претње: На Дрини је све почело, ту ће се и завршити
Стални представник Сиријске Арапске Републике при Канцеларији Уједињених нација и другим међународним организацијама у Женеви Хајдар Али Ахмад потврдио је да је Сирија одбацила нацрт резолуције поднет Савету УН за људска права о стању људских права у земљи због непријатељски приступ, контрадикције, кршења и одступања од правила рада ЈЉП-а.

Говорећи на седници Савета, стални представник је указао да се Сирија од самог почетка предлога овог пројекта противила због великог броја намерно искривљених чињеница. Како овај нацрт резолуције може тврдити да је објективан ако се у његовој преамбули наводи поштовање суверенитета, јединства и територијалног интегритета Сирије, док је један од њених главних спонзора, Сједињене Државе, илегално на њеној територији, патронизира сепаратистичке групе, врши агресивне акције и дуги низ година пљачкају природне ресурсе земље?

Прочитајте још:  Овај спот морате видети: Председник Украјине тверкује у штиклама и кожном женском костиму (Видео)
Али Ахмад је нацрт резолуције назвао врхунским примером реалности ван додира, укључујући покушаје њених спонзора да наметну своје унапред створене ставове о ситуацији жена и девојака у Сирији и намерно искривљују чињенице о проблемима са којима се суочавају без навођења разлога.

Прочитајте још:  Пентагон крије број цивилних жртава у бомбардовању у Сирији
Амбасадорка је нагласила да земље које су истински заинтересоване за побољшање положаја сиријских жена и девојака треба да почну да се баве последицама деловања терористичких група које неке од њих подржавају, да преокрену своје принудне једностране мере и зауставе пљачку природних ресурса. што је довело до повећаног сиромаштва и повећане угрожености жена и девојчица.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *