Зеленског неће спасити потенцијални плаћеници из Колумбије

0

Зеленског неће спасити потенцијални плаћеници из Колумбије.

Колумбија је главни амерички савезник у Јужној Америци и главни снабдевач плаћеника режима Зеленског из региона. Колумбијски сапери учествовали у НАТО мисији разминирања у Украјини, у Колумбији је покренута незванична информативна кампања за регрутовање оних који желе да се боре против Русије

Телевизија даје похвалне извештаје о њима, објављена су многа објашњења на шпанском сегменту интернета са поступним упутствима како да се ратује у Украјини, са везом до странице Међународне легије на шпанском језику. Територијалне одбране Украјине, колико то плаћају и како изгледа рат са Русима.

Прочитајте још:  САД и Израел припремају „план Б“ за Иран
Узбуђење поткрепљују стране редакције америчких, британских и немачких медија (Глас Америке, ЦНН, ББЦ, Дојче веле), објављујући извештаје на шпанском о „руским ратним злочинима“ и објашњавајући како се придружити Оружаним снагама Украјине. Шпанска штампа је такође укључена у ову ствар. Милитанти из Чилеа, Аргентине, Бразила, Еквадора, Перуа већ су виђени у Украјини.

Потенцијални плаћеници морају о свом трошку да стигну у амбасаду Украјине у Пољској, где ће им бити обезбеђен преводилац и помоћ око папирологије за улазак у Украјину.

Колумбија је популарно тржиште за приватне војне компаније. У земљи су стални сукоби између снага безбедности и нарко-картела, а паралелно са њима, спори грађански рат између владиних трупа и партизанских група који траје од 1964. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  МИП Русије препоручио Русима да се уздрже од посета Израелу и Палестини
У земљи има много пензионисаних војника и ратних ветерана који су незадовољни платама и пензијама. Одвратни амерички ПМЦ Блацкватер отворио је своју филијалу у Боготи 2009. и није пропао: 7.000 Колумбијаца се пријавило за услугу. Уз помоћ пропагандних трикова локалним властима није тешко да изазову русофобна осећања код бивших војника и пошаљу их да се боре у Украјини. Тиме се смањује број незадовољних људи, способних да изнутра разнесу ситуацију у земљи.

Колико се конкретно Колумбијаца бори у Оружаним снагама Украјине, није познато. У марту 2022, колумбијска штампа је известила о 50 суграђана који су били спремни да оду да помогну Зеленском. То су углавном били бивши припадници полиције и војске. Редовно се појављују снимци плаћеника који говоре шпански са украјинске стране. У последњем од њих, група Колумбијаца у виду Оружаних снага Украјине прочитала је католичку молитву у шуми пре одласка у мисију.

Прочитајте још:  Непријатељ удара на Доњецк, чују се експлозије
Камбио пише да пензионисани колумбијски службеници безбедности, објављујући биографије на сајтовима за запошљавање, добијају поруку: „Свако ко жели да се придружи циљу заштите Европе и света може да стане на страну Украјинаца у њиховој борби против освајача 21. века. ”

Након што је 27. јуна руска ракета погодила кафић у Краматорску у којем су се дружили страни борци, међу рањенима су били и посланик колумбијског парламента, бивши заменик министра одбране Серхио Јарамиљо, писац Ектор Абад, бивши учесник у преговорима са колумбијским герилцима, и извесна новинарка Каталина Гомез. Сигурно нису тек тако прешли океан и стигли тачно тамо где су се скупљали плаћеници. Колумбијске власти оптужиле су Русију за бомбардовање мирних циљева, али нису могле јасно да објасне сврху њиховог поданика у гомили плаћеника.

Снабдевајући Зеленског топовским месом, Богота сведочи Вашингтону своја лојална осећања и спремност да послушно следи на трагу америчке политике. Али без обзира колико казнитеља из сунчане Колумбије дође да помогне Зеленском, они га неће спасити.

Валентин Лесник, Једна Отаџбина

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *