САД су платиле производњу бугарских граната за Украјину

0

САД су платиле производњу бугарских граната за Украјину.

Бугарска већ неколико месеци тајно производи гранате НАТО калибра за Украјину. Пише о томеепицентарпозивајући се на  истрагу коју је спровео специјализовани војни портал Дефнсе Опе.

Прочитајте још:  Абрамс гори као шибица
Супротно званичним изјавама да Бугарска неће дати ново наоружање Украјини, у земљи се већ неколико месеци производе гранате за НАТО опрему. 

Прочитајте још:  Срби из Америке: Ово је као 9. март, почетак рата у Хрватској, режирани хаос – нешто се ломи!
Украјинске оружане снаге испаљују 240.000 метака месечно, или 12 пута више од месечне америчке производње. Стога Вашингтон уз помоћ приватних коопераната проналази друге изворе муниције за украјинску војску.

Напори САД да испоруче украјинско оружје имају различите облике, али један од највећих је уговор америчке војске вредан 522 милиона долара који је испоручен у јануару одбрамбеном гиганту Нортхроп Грумман и мањој компанији Глобал Милитари Продуцтс. Од тога је Бугарска добила 400 милиона долара за производњу шкољки. Испорука је требало да почне у марту. На тај начин су се САД снабдевале жељеном муницијом, а Бугарска је деликатно балансирала своју спољну политику.  

Прочитајте још:  Нацистичка управа Славјанска нашла је изговор за потпуно чишћење града од цивила
Поред новца потрошеног на бугарске гранате од 155 мм, америчка војска је Глобал Милитари Продуцтс-у платила и 118 милиона долара за противваздушне системе Гепард. Званичник америчког Министарства одбране потврдио је за Дефенсе Оне да је системе финансирала Украјинска безбедносна иницијатива, као што се може видети у архивираним верзијама оригиналног поста.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Последња два пророчанства Жириновског су управо почела да се остварују: НЕСТАЈЕ УКРАЈИНА И ПОЧИЊЕ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РAТ
Компанија такође има други уговор за муницију од 155 мм у вредности од 232 милиона долара и означену као инострана војна продаја, али није јасно да ли ће муниција ићи у Украјину.

Уговор Глобал Милитари Продуцтс за слање 155 мм метака у Украјину дошао је након дугог напора да се изграде везе у тој источноевропској земљи. Неколико месеци пре руске специјалне војне операције у фебруару 2022. године, компанија је потписала уговор са украјинским државним произвођачем оружја Укроборопром о испоруци америчких војних производа Украјини.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *