Напад на Кримски мост: психолошки ефекат и неизбежан одговор

0
крима, крим

крима

Напад на Кримски мост: психолошки ефекат и неизбежан одговор.

Копнени коридор према Криму треба ојачати и развити.

Која је сврха саботаже против Кримског моста 17. јула 2023? Да ли има за циљ да поремети транспортну везу између копна и полуострва преко мореуза, што би озбиљно утицало на економску ситуацију Крима и туристичку индустрију?

Прочитајте још:  Доњецк: Троје деце рањено током украјинског напада
Циљеви диверзаната могли су бити различити, али заправо мост није порушен и добијена штета може брзо да се отклони, тако да јулска саботажа нема стратешке последице. Железничка комуникација није поремећена, путни распони моста биће обновљени за потпуно снабдевање полуострва и његову поуздану везу са Краснодарском територијом и остатком руске територије, што је посебно важно сада, усред сезона празника.

Друга ствар је психолошки ефекат. У октобру прошле године, аутомобилски саобраћај на мосту се брзо поправио након експлозије, али је овога пута и даље било сумње да ће га исто тако брзо бити могуће обновити. Људи су уплашени и фрустрирани неспособношћу власти да заштити мост од нових напада. Иако се мора признати да одбрамбени систем моста није дозволио непријатељу да на њега натера површинске беспилотне летелице са великим теретом, а експлозије су само делимично оштетиле коловоз без урушавања целог распона. Очигледно, коришћени су лаки дронови јер су вођени издалека, заобилазећи зоне контроле прилаза са Црног мора, товарећи углавном потребну количину горива.

Прочитајте још:  "НЕМАМ ДОБРЕ ВЕСТИ": Зеленски се обратио нацији
Мора се претпоставити да ће недостаци у заштити прилаза мосту бити отклоњени и да ће бити потребно припремити се за покушаје напада крстарећим ракетама Скалп (очекује се из Француске) или Сторм Схадов (УК ) . Технологије савремене ПВО борбе против ове врсте оружја су познате и остаје да се на њих ослонимо. Са ове тачке гледишта, борба против Оружаних снага Украјине је овде по страни и може се рећи да се Оружане снаге Руске Федерације директно супротстављају армијама НАТО-а. У ствари, то је логика рата који је покренут против Русије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Увлачење Кримског моста у левак војних догађаја примораће руске власти да посвете више пажње копненом коридору до Крима кроз нове регионе Русије дуж обале Азовског мора (ДНР, Запорошка и Херсонска област). У условима непрекидног гранатирања од стране непријатеља, овом коридору је потребно војно јачање и модернизација транспортних праваца. Уз интензиван развој током времена, може донекле да замени Кримски мост (на пример, у смислу теретног саобраћаја), који ће у будућности бити једна од првих инвестиција Русије на територији бивше Украјине уништеној војним операцијама.

Прочитајте још:  Не ксенофобија, већ довођење ствари у ред
Нагласимо да је саботажа на Кримском мосту, која по својим размерама подсећа на саботажу, средство не толико војног колико психолошког утицаја на становништво Русије и територије које још увек контролише режим Зеленског. У перцепцији руског становништва, ово је удар на успех и ефективност специјалне војне операције покренуте 24. фебруара прошле године; у перцепцији становника Винице или Лавова, преварених пропагандом, то је доказ још једне „савладане“ и „неизбежне победе над хордом“.

На пољу информисања и психолошке конфронтације игра се „баш на баш“. Очекује се руски одговор на следећи украјински удар у овом рату, који не би требало да буде слабији од онога што је непријатељ предвидиво представио. Стога, остаје да се сачека развој догађаја.

Дмитриј Седов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *