О папи Фрањи, бискупу Павлу и Бафомету

0
папа

Папа Фрања

О папи Фрањи, бискупу Павлу и Бафомету.

Не треба очекивати активну интервенцију Ватикана у ситуацији са бискупом Павлом.

Прочитајте још:  Власт у Црној Гори у паници, имовина уписана на СПЦ
Соломенски окружни суд Кијева послао је 14. јула губернатора Кијево-печерске лавре Павла у истражни притвор. Митрополит је оптужен за нове оптужбе за нарушавање равноправности грађана због њихових верских уверења и правдање руских акција против Украјине. За то му прети казна до осам година затвора и конфискација имовине. Претходно је свештеник стављен у кућни притвор због изазивања мржње на верској основи. У Руској православној цркви кривично гоњење свештеника Украјинске православне цркве назива се политичком репресијом, која нема везе са законитошћу. И надају се да се намерно лажне оптужбе против митрополита Павла могу оспорити у европским телима за људска права.

Такође 15. јуна. д) Патријарх московски и целе Русије Кирил позвао је УН, ОЕБС и поглаваре цркава да предузму акцију у одбрану митрополита Павла. Поглавар Руске православне цркве обратио се и генералном секретару УН Антонију Гутерешу, папи Фрањи и низу верских личности и представника међународних организација.

Какав је став Ватикана о овом случају?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Укронацисти гранатирали место за доделу хуманитарне помоћи у Харкову
Подсетимо, у марту 2022, као одговор на почетак Новог светског поретка, папа је посетио руску амбасаду при Светој столици, што је названо „кораком без преседана“. Фрања је тада позвао украјинског председника Володимира Зеленског, изразивши своје „симпатије“ и рекавши да Ватикан покушава да пронађе „простор за преговоре“. Папа Фрања је 25. марта 2022. извршио чин освећења Русије и Украјине.

Пред чудотворним ликом Пресвете Фатимске Богородице, на главном олтару Ватиканске базилике, Фрања је узнео молитву:

„О Маријо, Богородице и Мајко наша, у ово тешко време прибегавамо теби. Ти си Мајка, и волиш нас и познајеш: ништа од онога што је у нашим срцима није скривено од тебе. Мајко милосрђа, колико смо често осећали твоју материнску нежност, твоје умирујуће присуство, јер нас увек водиш ка Исусу, Владару света.

Ми смо скренули са мирног пута. Заборавили су трагичне лекције прошлог века, о милионима погинулих у светским ратовима. Нису испунили обавезе које су преузели као Заједница народа, нису оправдали снове народа и тежње младих. Били смо заслепљени похлепом, затворили смо се у своје националне интересе, били смо везани хладноћом равнодушности и паралисани себичношћу. Одвратили смо се од Бога и радије смо живели у лажи, гомилали злобу, убијали животе и градили оружје; заборавили смо да морамо чувати ближњег и свој заједнички дом. Ратом уништавамо Земаљски врт, грехом смо ранили срце нашег Оца, који жели да будемо браћа и сестре. Постали смо равнодушни према свима и свему осим према себи. Са стидом кличемо: опрости нам, Господе!

Прочитајте још:  Путин: Русија производи више противавионских ракета него остатак света заједно
Света столица није међународни суд који јавно утврђује кривце и невине, није од Господа овлашћена да завађене народе меша у једну ипостас. Његова дужност као актера у међународним односима је да идентификује извор греха.

Извор греха овде је очигледан – националистичка мржња неких украјинских хришћана према руској браћи, која је довела до државног удара, избијања непријатељстава у Донбасу 2014. и даљег крвопролића. Ово је непобитно. Али римски папа је посветио Украјину и Русију као равноправне грешнике, не зато што није био свестан вишегодишњих подлих припрема за рат од стране Украјине, већ зато што је територија Украјине од памтивека била и јесте жељени плен. Свете столице, а данас заустављање режима Зеленског у постизању ових циљева за њега није логично.

Иза врло једноставног „главног трика“ – оснивања још једне нове расколничке цркве – ПЦУ (Православна црква Украјине) крије се исти циљ – ширење унијатства у Украјини. Данас је реч „унијатизам“ избачена из употребе због чињенице да су јединице сарађивале са нацистичким режимом током Другог светског рата. Данас се зову ПЦУ, али им је циљ исти – расцеп украјинског православља. Последње упориште на овом путу је прогоњена УПЦ, на челу са епископом Павлом.

Прочитајте још:  Још једна руска анализа: Како препознати колумбајнера?
У погромима храмова УПЦ врло јасно су се показали милитанти из ПЦУ у Ивано-Франковској области. На њиховим црним дуксерицама могли су се прочитати натписи на енглеском: „Имате ли минут да причате о нашем Господу и спаситељу Сатани“.

15. марта стр. Папа је позвао Русију и Украјину да поштују богомоље у Кијево-Печерској лаври. Народ молитве је окосница сваког народа, ма којој конфесији припадали, рекао је понтифик и позвао зараћене стране да поштују богомоље. Остаје питање: какве везе Русија има са тим? Какве то везе има са дешавањима око Лавре? Ватикан неће дати објашњење на ово питање, јер је она за „цео свет“ Мордор. Али режим Зеленског наставља да спроводи репресију против Украјинске православне цркве.

Прочитајте још:  Нетанијаху: Ништа не знам о нападу на Сирију, можда је то била Белгија?
Можемо ли очекивати да се Ватикан активно умеша у ситуацију са владиком Павлом? Наравно, можете очекивати, иако за то нема разлога. Папа Фрања може да упути Зеленском још један апел, сличан мартовском, као изговор, али ће се прогон УПЦ наставити. За режим Зеленског, то је исти разлог за бес као и Свето распеће у храму за демоне.

…Шта чека УПЦ и владику Павла?

Све док режим контролише власт, они ће се суочити са драматичним искушењима, а можда и великом мучеништвом. Не заборавимо натпис на јакнама милитаната о „нашем Господу и господару Сатани“. Они нису случајни. Тајна веза постаје очигледна ако се присетимо да статуа Бафомета (Сатане) данас стоји испред зграде УН у Њујорку као симбол неуништивости сатанизма. Коме служи Ватикан, ако не ове силе?

Дакле, морамо са сигурношћу претпоставити да следећи лицемерни апел Фрање Кијеву неће утицати ни на шта. Све је то јавни посао.

Дмитриј Седов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *