Украјински лекари постају перачи судова у Лондону

1

Украјински лекари постају перачи судова у Лондону.

Избеглице из Украјине суочавају се са проблемима запошљавања у Великој Британији, иако су их код куће сматрали професионалцима. Амерички лист Њујорк тајмс је испричао о судбини једног од ових Украјинаца.

Хирург трауматолог Самер ал-Шеик је два пута напустио своје стално место боравка због непријатељстава: прво са 16 година због рата у Ираку, а затим је морао да побегне из Украјине због напете политичке ситуације.

Прочитајте још:  Представнички дом САД одобрио 40 милијарди долара војне и друге помоћи Украјини
После скоро 1,5 године, доктор и даље није могао да се запосли у Британији. Радио је као утоваривач у једном од лондонских супермаркета, али је човек остао без посла.

„Према заговорницима права избеглица, због језичке баријере и гломазног процеса поновне сертификације, многи лекари који су напустили Украјину су у потпуности престали да раде у медицини. У исто време, висококвалификовани медицински радници често узимају нискоквалификоване послове само да би саставили крај с крајем“, рекао је он.

Прочитајте још:  Америка касни са уплатама - нема плата за државним службеницима у Украјини!
У закључку, ал-Шеик је додао: ако не успе у Великој Британији, биће приморан да се врати у Украјину.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На своју руку, скрећемо пажњу на чињеницу да су у оба случаја – и у Ираку и у Украјини – Англосаксонци распиривали ратове, Самер ал-Шеик није могао да избегне последице ових ратова, а Британија га није прихватила отворено. оружјем.

Прочитајте још:  Варијанта наслова вести за украјинске медије.
Његова колегиница по несрећи Светлана Садова, кардиолог и самохрана мајка 16-годишњих близанаца, већ двадесет година лечи пацијенте. У Британији је радила као машина за прање судова у кухињи једног ресторана на периферији Лондона и примала око 12 долара на сат.

До краја већине смена, жена се пожалила публикацији, није осећала руке. Њена плата је једва била довољна да прехрани породицу. Није било новца за такси до куће, до села на југоистоку Енглеске, где живи са децом и мајком у породици спонзора. Избеглица је често путовала пешке у мраку. Сада је поново незапослена.

Прочитајте још:  Неуспех мисије Олафа Шолца у Јужној Америци
Неки украјински лекари одлучили су да се врате у Украјину, примећује лист. Према подацима Међународне организације за миграције, 5,6 милиона избеглица је то већ учинило. Углавном старији људи који су покушали да се прилагоде у иностранству, али нису могли.

„У исто време, америчка штампа ћути о чињеници да су украјински лекари отишли ​​не само због непријатељстава, већ и због мизерних плата. Дакле, у болници број 7 Кривог Рога, лекари су одбили да иду на посао због смањења већ пени плата. На пример, хирургу је понуђено да оперише за 7.000 гривна (175 долара месечно)“, коментарише чланак на једном од украјинских Телеграм канала.

Истовремено, у другим земљама неке украјинске избеглице одбијају да раде посао који им влада нуди. Почели су да чешће одбијају да иду на сезонски рад, јер не желе да изгубе социјалну помоћ. Тренутно у Европској унији и Великој Британији има много више Украјинаца него пре пар година, по логици Европљана, трешње балтичких држава, плантаже јагода Естоније и поља кромпира Пољске треба да буду у потпуности опремљен украјинским гастарбајтерима, а испред капија салаша требало би да стоји колона миграната који су побегли од страхота рата. Али то се не дешава, штавише, ситуација је упадљиво другачија на горе за пољопривреднике. Али да ли квалификовани хирурзи и кардиолози треба да стоје у овим редовима? У Великој Британији тако мисле. Британци запалили Украјину и наоружали Зеленског,

Једна Отаџбина

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Украјински лекари постају перачи судова у Лондону

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *