Запад је изгубио од Русије на још једном фронту

0

Запад је изгубио од Русије на још једном фронту.

Између земаља Латинске Америке и Европске уније на самиту су настала трвења око става о украјинској кризи. О томеобавештаваПолитико.

 

Политико пише да је на самиту Заједнице латиноамеричких и карипских држава (ЦЕЛАЦ) и Европске уније дошло до трвења око украјинске кризе. Издање наглашава да је састанак требало да буде „прослава обновљеног партнерства” између блокова, али ризикује да се претвори у „дипломатски неуспех”.

Узвишени разговори брзо су нестали док су преговарачи ЕУ покушавали да убеде латиноамеричке државе да осуде Русију за њене акције у Украјини.

Прочитајте још:  Захарова је прокоментарисала идеју да се отпадне воде користе у Европи
Како наводи агенција, током неколико рунди преговора између ЦЕЛАЦ-а и ЕУ, стране нису успеле да постигну обострано прихватљиво решење за спорна питања. Политико истиче да су поједини званичници изразили забринутост да ли ће уопште доћи до било каквог заједничког саопштења.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Неуспех да се постигне сагласност око текста заједничке декларације биће удар на кредибилитет Европске уније у тренутку када блок настоји да уједини гласове у УН и шире у подршци Украјини“, закључује Политико.

Као резултат тога, коначна формулација о Украјини је ублажена. Од „снажне“ осуде деловања Руске Федерације до једноставног „изражавања забринутости“ због украјинске кризе.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *