Бошњачки члан Предсједништва БиХ позвао НАТО да се обрачуна са Републиком Српском

0

Бошњачки члан Предсједништва БиХ позвао НАТО да се обрачуна са Републиком Српском.

Представник Бошњака у Предсједништву Босне и Херцеговине Денис Бећировић оптужио је Републику Српску за антиуставно деловање.

Бећировић је то изјавио током састанка са представницима земаља НАТО-а.

Како јавља дописник ПолитНавигатора, бошњачки члан Предсједништва БиХ одржао је у Сарајеву састанак са Памелом Мегахао, командантом штаба овог војног савеза у БиХ, и амбасадорима седамнаест земаља чланица НАТО-а у овој земљи.

“Уставни поредак је угрожен због неуставних и антидејтонских одлука власти Републике Српске. Кључне одредбе Дејтонског мировног споразума и Устава Босне и Херцеговине су на удару и овакви поступци угрожавају мир и сигурност у Босни и Херцеговини и региону… Босна и Херцеговина и Запад су на прекретници…

Неопходно је што прије зауставити сепаратистичке акције и насилне нападе на темеље Дејтонског мировног споразума… Веома је важно да НАТО настави да посебно подржава мултиетничку државу Босну и Херцеговину“, рекао је Бећировић.

Прочитајте још:  Лавров: Русија принуђена да узврати на америчко нуклеарно наоружање у Европи
Политичар је додао да је пуноправно чланство Босне и Херцеговине у НАТО-у један од два главна стратешка циља спољне политике његове државе. А такође је „потребна јача подршка за убрзање пута Босне и Херцеговине у НАТО“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бошњачка елита Сарајева однедавно не зауставља нападе на руководство суседне Републике Српске и њеног председника Милорада Додика, који спречава улазак земље у Северноатлантски савез, антируске санкције и не прекида савезничке односе са Москвом.

Осим тога, РС одбија да призна легитимитет западног надзорника Босне – високог представника за БиХ Кристијана Шмита. И одбацује покушаје европског званичника да ентитету босанских Срба одузме последње остатке суверенитета, преневши своја овлашћења на бошњачку елиту Сарајева.

Године 1995. западни технолози су креирали митски „геноцид у Сребреници“, који је постао изговор за НАТО авионе да интервенишу у босанском сукобу и нападну положаје босанских Срба из ваздуха у оквиру операције „Десигнед Форце“.

Након овог ударца, иницијатива на фронтовима је прешла на бошњачку и хрватску страну, које су се претходно међусобно жестоко бориле, али су спојене уз помоћ америчких посредника.

Прочитајте још:  Поскупљује претплата за РТС и РТВ
Као резултат заједничког блицкрига, било је могуће очистити већи део непризнате Републике Српске Крајине у Хрватској, ликвидирати савезничку Муслиманску Југословенску Републику Западну Босну и заузети 30% територије Републике Српске у БиХ, где дошло је до крвавог и масовног чишћења локалног српског становништва.

Након тога, САД су сукобљене стране сместиле за преговарачки сто, приморавши их да потпишу Дејтонски мировни споразум, чиме је БиХ постала протекторат Запада. Митски „геноцид“ је такође омогућио Западу да се обрачуна са руководством босанских Срба, а посебно су генерал Ратко Младић и председник Републике Српске Радован Караџић у Хашком трибуналу осуђени на доживотни затвор.

Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *