У објавама на „Инстаграму” Ефендић „препознаје” агресију Србије на БиХ

0

Сарајево (фото: РТРС)

У објавама на „Инстаграму” Ефендић „препознаје” агресију Србије на БиХ.

„Одлука Србије да понуди стипендије и наставак школовања у Београду студенткињама које су величале ратног злочинца Ратка Младића јасно и недвосмислено, изван сваке разумне сумње, доводи до закључка да ће Србија поново извршити агресију на БиХ, односно нови покушај истребљења Бошњака, а само је питање времена када ће се то догодити”, написао је на друштвеним мрежама Семир Ефендић, начелник сарајевске општине Нови Град и председник Странке за БиХ.

Прочитајте још:  Приватизација здравља: Београђани остају без једине државне апотеке!
Придружујући се сарајевској хајци на две студенткиње из Републике Српске, Валентину Вујичић и Слађану Тодић, које су због прогона и претњи по живот након својих објава на „Инстаграму” морале да прекину студирање на Факултету за криминалистику у Сарајеву, Ефендић је у објави врло непримереног и неодговорног садржаја отишао предалеко. Попут својих истомишљеника, који за све и свашта окривљују Србију, и он се служи ратнохушкачким методама.

Иначе, начелника Општине Нови Град мостарски портал „Дневник.ба” представља као „тројанског коња Бакира Изетбеговића”, који је (неуспешно) требало да буде подваљен лидерима „Тројке”.

„Како је у последњих 25 година све учињено, а и даље се свакодневно чини уз помоћ наивних Бошњака, да никакав системски одговор на нови напад није могућ, сваки разуман Бошњак мора се спремати појединачно”, пише Ефендић. На крају закључује да ће се, „тек кад агресија почне, разбежати кукавице и слуге међународне заједнице које су нас дотле довеле, те ће бити могућа системска организација отпора”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Цвијановић: БиХ није била жртва никакве агресије, већ Алије Изетбеговића који је жртвовао мир
Због прогона којем су биле изложене након објављене слике с три подигнута прста, фотографије генерала Ратка Младића и преписке с колегом у вези с протераним сарајевским Србима, поменуте студенткиње су одлучиле да се више не враћају на факултет у Сарајеву. Прихватиле су позив директора Безбедносно-информативне агенције Александра Вулина да студирање наставе на Академији за националну безбедност у Београду. Али ни то се Сарајеву није допало – Вулинов потез у „мултиетничком” граду на Миљацки тумачи се као „награда за величање злочинца Ратка Младића”.

Душанка Станишић/Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *