31 година од када су комшије муслимани у Братунцу убили шест Српкиња, међу којима и једну трудницу!

0

31 година од када су комшије муслимани у Братунцу убили шест Српкиња, међу којима и једну трудницу!

Прочитајте још:  Париз: Убица одсекао мушкарцу главу вичући Алаху Акбар, полиција га устрелила
У Братунцу је обележена 31 година од када су муслиманске снаге убиле осморо мештана села Магашићи, од којих шест жена, а међу њима и једна трудница.

Према сведочењу очевидаца, комшије муслимани, из Глогове и Бљечеве, 20. јула 1992. године, у Магашићима код Братунца починиле су један од најгнуснијих злочина, усмртивши цивиле, који су тог дана радили на њивама, а село запалили.

Прочитајте још:  Штрбац:Ко су жртве Другог светског рата
Александар Лончаревић сваког 20. јула долази на сестрин гроб, пали свећу и присећа се да су му сестру убили зликовци из Сребренице и комшије муслимани, а да за то још нико није оптужен нити процесуиран.

“То су све наше комшије, да их сад не набрајам, немам снаге, можда их сваки дан и срећем. Они су њих побили ни криве ни дужне цивиле, али немам снаге више ни да причам али ћу и даље да долазим због своје сестре” – каже Лончаревић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Из Организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила општине Братунац истакли су да је Тужилаштво БиХ 2019. године, обуставило истрагу о предмету Магашићи. Навели су, због недостатка доказа.

Прочитајте још:  Тужилаштво формирало предмет о састанцима представника града са Kенткартом
Додају да се управо због тог некажњеног злочина опет понавља ситуација да појединци звецкају оружјем. Изјава Насера Орића да је све почело на Дрини и да ће се све ту завршити, из Незука поново је узнемирила страсти.

“Највише боли чињеница да муслимански вођа поново прети, међународна заједница ћути не реагује на то” – додао је Иван Петровић из Организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила општине Братунац, преноси РТРС.

Само пет дана касније, након овог злочина, убијено је још седморо мештана српске националности у суседном селу Хранча. У нападу на то место рањено је 22-је лица, село је спаљено, док породице убијених и данас чекају правду.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *