БЕЗУМНЕ ЗЕЛЕНЕ ЕЛИТЕ УДАРАЈУ НА ПОЉОПРИВРЕДУ

1
зелене

Зар није време да истребимо све краве? Зачудо, зелене елите озбиљно постављају ово питање. Испоставило се да краве подригују, а њихове подригивања садржи метан, који чини чак 14,5% глобалне емисије гасова стаклене баште. И не само то: кравља балега садржи амонијак, а ово азотно једињење штети природним стаништима. Дакле, без обзира одакле долазите, однапред или одпозади, свуда је једнака штета од крава.

Па хајде да их побијемо – до једне. Раније ове године, ирска влада је понудила да закоље 200.000 крава како би помогла у испуњавању климатских циљева. Холандска влада се већ неко време поиграва идејом да смањи број стоке за 30 одсто како би „смањила штетно загађење амонијаком“. „Да ли заиста морамо да уништимо трилионе животиња да бисмо спасили планету?“ питају се бројни листови још у насловима.

Поставља се питање, дакле, шта је заштита животне средине: да ли је то уништавање свих крава ради спаса планете? А ми смо мислили да је то љубав према животињама и другим латицама цвећа. „Тотално уништење крава и свиња ће на крају спасити планету“, написао је један публициста пре неколико година. Наравно, упркос свом лудилу, мало је вероватно да ће наше владе доћи са пиштољем за омамљивање да пошаљу милионе крава на онај свет. Међутим, они и даље намеравају да озбиљно смање свој сточни фонд: обећали су да ће постићи климатске циљеве, иако је то условљено убијањем стоке.

Озбиљно су започели лудачки рат са пољопривредом. Никада раније нисам радио на правима животиња, али сада сам чак и радознао да ли је време да покренем покрет „Животи крава су важни“ да се супротставе лудим политичарима који питања животне средине стављају изнад свега – чак и свог свакодневног хлеба.

Прочитајте још:  У Србији се наводњава свега 1,5 одсто пољопривредних површина

Наука и култура

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “БЕЗУМНЕ ЗЕЛЕНЕ ЕЛИТЕ УДАРАЈУ НА ПОЉОПРИВРЕДУ

  1. Кад могу људе да умањују број зашто не краве, ту геноцидну стоку треба истребити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *